torstaina, marraskuuta 09, 2006


Kirjoja


Kirjamessuilla Adibriksen osastolla jaettiin lappuja, jotka oikeuttivat ilmaisiin postimaksuihin. Viime viikolla laitoin pitkän harkinnan jälkeen tilauksen menemään. Haaveilin monista muistakin opuksista, mutta opiskelijabudjetti pakotti vähän rajoittamaan ostohuumaa.

Debbie Stoller: Koukussa
Miksi halusin: Haluan oppia virkkaamaan oikeakätisesti
+Hieman lapsellisesta ulkonäöstä huolimatta kirja sisältää kauniita, "tyttömäisiä" ohjeita. Vähän matkaa kokeilin jo oikeakätistä virkkausta kirjan ohjeiden mukaisesti. Ihan kohtalisestihan tuo lähti sujumaan.
-jos haluaisin opetella virkkaamaan vasenkätisesti pitäisi kaikki ohjeet kääntää itse
Melanie Falick: Weekend knitting
Miksi halusin: Pakko myöntää, etten muista miksi.
+Ihan kiva tunnelma. Ei kuitenkaan Handknit Holidaysin veroinen.
+Kauniit kuvat
-Tunnelma ei HH:n veroinen
-Vaikea saada otetta. Voi tosin olla, että pidän tästä enemmän kesällä. Nyt talvella takkatuli-kuvat vetoavat enemmän kuin tuuliset rannat.

Norah Gaughan: Knitting Nature
Miksi halusin:Myönnettäköön, että blogistaniassa nähdyilä kuvilla oli suuri vaikutus tilauspäätökseen
+Inspiraatio!
+Erilaisia, uudenlaisia, nerokkaita neuleita. Kaikkia en toki suin surminkaan pukisi ylleni, mutta mukava niitä on kirjan sivuilla katsella.
+Kauniit kuvat
-Aluksi oli vähän vaikea saada tästäkin otetta. Se on se kesäisyys.

keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Stressitila

Tämän nuoren opiskelijan elämänhallintaa häiritsee on viime aikoina häirinnyt, ja häirinnee tulevaisuudessakin, stressitila, krooninen ajanpuute ja tehtävien ylitarjonta. Opiskelu yliopistossa teettää huomattavasti enemmän töitä kuin lukiossa. Tämä ei sitten ole varsinaista valitusta, koska olin varautunut tilanteeseen. Pakko päästää vaan vähän höyryjä ulos muuallakin kuin opiskelutovereiden joukossa.

Stressitilan seurauksena neuleetkaan eivät ole pahemmin edenneet. Valmiiden tuotosten sijaan olen pitkästä aikaa (no oli ainakin kuukauden paussi) sortunut ostamaan lankaa, liikaa. Silkkoja heräteostoksia en kuitenkaan ole yhtä kerää lukuunnottamatta tehnyt, vaan hankinnat olen tehnyt lähestyvää joulua silmällä pitäen. No ostin minä itsellenikin ensimmäiset Noroni ikinä. Puolustuksekseni voin sanoa, että olin luvannut itselleni jo kesällä, että ostan noroa, jos pääsen yliopistoon. Lupauksethn on pidettävä:)Helsingin tuuli on raaempi kuin "sisämaan" tuuli, johon olen tottunut. Noroista olisikin tarkoitus muotoutua ihan tavallisen mallinen kaulahuivi. Yksi versio (kuvassa) pääsikin jo puikoille. En oikein pidä siitä, joten uusi yritys on luvassa lähiaikoina. Tämän mallineule houkuttaa kovasti. Toisaalta harjoittelin myös simpukkavirkkausta, joka myös kutkuttaisi.Katsotaan.Simpukkavirkkauksen väritys on sama kuin kambjan ja lobodkan. Värit toistuvat tässä kuvassa kämmekäs- kuvaa luonnollisempina.

Koska tämä äänitorvi on ollut turhan kauan hiljaisuudessa, olisi minulla ihan liikaa kerrottavaa yhdelle kerralle. Maanantaina saapui painava paketti. Sisällön esittely luvassa lähitulevaisuudessa.