sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2008

Kultakutrille ja tummalle hurmurille
Häät tanssittiin eilen, joten uskallan viimeinkin kirjoittaa babeten valmistumisesta. Peitto valmistuikin ennakoitua aiemmin jo juhannuksen vietossa. Kun aloitin projektia kesäkuun ensimmäiselle viikolla, pelkäsin joutuvani muistamaan hääparia valmiin peiton sijasta lahjakortilla. Onneksi en joutunut, sillä hääpari oli selvästi liikuttunut lahjastaan. Voiko ihminen parempaa kiitosta saada?Malli: Babette blanket
Lanka: Pirkanmaan kotityön paksu pirkka
Koukku: 4mm bambu

Pieni paluu projektin alkuun. Hääkutsun saadessani tiesin, että haluan lahjoa morsianta ja sulhasta torkkupeitolla. Ultsin ystävällisellä avustuksella sain Babeten ohjeen käsiini ja seuraavana vuorossa olikin peittoon sopivan langan valinta. Halusin peitosta alkuperäistä suuremman, joten langan oli oltava paksumpaa. Ei ollut muuten mikään helppo tehtävä löytää paksuhkoa lankaa, jossa on tarpeeksi vihreitä värisävyjä.

Lopulta päädyin paksuun pirkkaan, joka osoittautui ihan kelpo valinnaksi. En tosin ollut kotona enää aivan tyytyväinen valitsemiini sävyihin, mutta onneksi on keksitty keltainen dylon, jolla sitten kohentelin vihreitä sävyjä murretuimmiksi.

Idea peiton väritykseen lähti morsiamen, ystäväni, lempiväreistä ruskeasta ja vihreästä sekä pariskunnan sisustuksesta, joka sisältää myös paljon ruskeaa, vihreää ja vaaleita sävyjä. Mausteeksi valitsin vielä sulhasen lempiväriä ajatellen hieman sinistä. Sulhanen oli tästä valinnasta enemmän kuin otettu, suorastaan liikuttunut, joka tietenkin liikutti myös minua. Lisäksi peiton vaaleisiin ja tummiin sävyihin liittyi ajatus morsiusparista. Kultakutrisesta morsiamesta ja tummapartaisesta sulhasesta.

Onko maailmassa mitään parempaa, kuin tehdä kättensä työllä onnelliset ihmiset vielä hivenen onnellisemmiksi? En usko. Olen varma, että tämä tyttö muistaa läheisimpiään tulevaisuudessakin kättensä töillä ostolahjojen sijaan.

29 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Tosi mukavan näköinen peitto, oikein kutsuu päiväunille ... :) Jos voisin edes kuvitella jaksavani virkata noin ison työn, haluaisin tuommoisen heti!

Käsityölahjojen antaminen on todella mukavaa, kun yleensä aina vastaanottajat ovat niin otettuja :) Peittosi on kyllä upea lahja hääparille.

kaisa kirjoitti...

Mahtava lahja! Kyllä minäkin olisin otettu noin upeasta peitosta, että joku on jaksanut valmistaa sellaisen lahjaksi.

Lankakomero kirjoitti...

Hienot värit, paljon kauniimpi kuin ohjeen mukainen väritys.

Haka kirjoitti...

Hieno peitto, upeat värit! Hauskan näköinen tuo, kun kaikki neliöt eivät ole saman kokoisia. Itse tehtyjä lahjoja on ihana antaa niille, jotka osaavat niitä arvostaa!

Tess kirjoitti...

Upea peitto ja mahtava väritys! Parempaa kiitosta ei kyllä voi saadakaan tehdystä työstä kuin sen, että näkee lahjansaajan olevan hyvin otettu.

Villasukka kirjoitti...

Ihanan värinen ja kokonaisuutena kaunis! Juuri tuollaisen lahjan huolisin mielihyvin, jos ikinä menen naimisiin.

Tuulia kirjoitti...

Tosi upea peitto! Värit on tosi hienot, ja ihanasti ajateltu saajia väreissä. :)

Hepsi kirjoitti...

Mahtava peitto! Kyllä minäkin olisin onnesta soikeana tuollaisesta!

Liina kirjoitti...

On se kyllä kaunis :) Huokaus!

Ultsi kirjoitti...

Edelleen ihmettelen nopeuttasi! Eikä tullut edes jännetupentulehdusta ;) Upea lahja!

Lotta kirjoitti...

Ihan uskomattoman upea. Mun on PAKKO hankkia toi ohje heti seuraavasta palkasta. Ja sä oot kyllä varsinainen aarre ystäväks, ei oo eka kerta ku oon ihastellu sun antamia lahjoja.

Kanerva kirjoitti...

Mahdottoman hieno peitto! Kyllä pariskunnan kelpaa.

Mistä tuon ohjeen voi saada?

iso gnu kirjoitti...

Aivan upea ja kauniit värit! Melkoinen hommaa, mutta aivan uskomattoman ihana lahja!

uhoava gnu kirjoitti...

Vau, aivan upea!
Olisin minäkin tirauttanut kyyneleet tuollaisesta häälahjasta!

Tytti kirjoitti...

Todella kaunis. Ihanat värisävyt olet peittoon valinnut.

Maaru kirjoitti...

Huikean hieno, harmoninen kokonaisuus! Tuon peiton alla avioliitto kyllä onnistuu. :)

Kate kirjoitti...

Aivan upea peitto ja minäkin pidän kovasti värisävyistä!

Anni kirjoitti...

Oh, mielettömän kaunis.

Nyt se on päätetty. Kun mun kamut menee naimisiin, ne saa tollasen. Piste.

Hansu kirjoitti...

Kaikista parasta on itsetehty lahja. Toki paha mieli on itselle tullut pari kertaa kun ne lahjat ovat kadonnet johonkin, en ole nähnyt niitä ystävien käyttävän... Silloin kun kiitos on liikuttunut tippa silmäkulmassa on tuotos taatusti onnistunut!

Jaana kirjoitti...

Ihana! Ja tuon tekstin jälkeen en minäkään voi olla lisäämättä itsetehtyjen lahjojen määrää ostolahjojen sijaan. Kivaa, että oli mukavat häät!

TiinaV kirjoitti...

Mielettömän kaunis peitto! Todella kauniit värit!

JohannaL kirjoitti...

Ihana!

Maiju kirjoitti...

Ihailin peittoa jo etukäteen, mutta nyt sanon vielä että se on ihan huippuhieno!

Nasti kirjoitti...

Ooh, se on upea! Ja mitkä värit!

Piia kirjoitti...

Voi kuinka upea peitto! En yhtään ihmettele hääparin liikutusta lahjansa nähdessään :)

Jatta kirjoitti...

Voi veljet ja siskot kuinka kaunis! Sä olet mitä ilmeisimmin aarre ystäväksi. Vau!

särmä kirjoitti...

Tuhannet kiitokset kommentoijille! Vastailen nyt vain muutamaan kommenttiin erikseen, koska tuntuu hieman hömelöltä kirjoittaa 26 kertaa kiitos:) Jokaisen kommentin olen kyllä lukenut ja tullut hyvälle mielelle.

Ultsi: Juu ei, ihmettelin sitä kyllä vähän itsekin. Luultavasti bambuinen virkkuukukku oli sen verran keveämpi, ettei rasittanut rannetta.

Lotta ja Jatta: No en pidä itseäni mitenkään erityisen hyvänä ystävänä. Minun on ehkä vain helpompi ilmaista tunteitani antamalla jotakin, johon olen käyttänyt aikaa ja ajatusta, kuin sanomalla asioita ääneen. Että en tiedä, onko se nyt niin hyvä..

Kanerva: Ohje on alunperin julkaistu jossain menneessä IK crochetissa, mutta nyt saatavilla Knitting Dailyn nettiputiikista PDF:nä.

Jaana: Suosittelen lämpimästi. Tietty omalle kohdallekin on osunu tapauksia, jolloin ei ihan varmasti tiedä, onko saaja lahjaan ollenkaan tyytyväinen. Sille ei sitten mahda mitään, ja yhtälailla ostolahjat voi mennä pieleen.

Totoro kirjoitti...

Mielettömän hieno lahja! Värit on valittu todella kauniisti yhteensopiviksi.

MysteryKnitter kirjoitti...

Mitkä värit! Ja mikä yhteensopivuus! Waude!