torstaina, helmikuuta 08, 2007

Käsiin ja jalkoihin

Minun on pitänyt lauantai- illasta lähtien kirjoittaa tänne. Kaiken tohinan keskellä se on kuitenkin jäänyt. Ensimmäinen spectrum- viikko on takana, ja jotain täällä on valmistunutkin kiireestä huolimatta.
Ensimmäinen PS- merkintä tulee perinteisistä pitsisukista, jotka tosin aloitin jo Virtain reissulla. Nämä sukat ajautuivat kuitenkin projektiksi, jota tuli neulottua kerros silloin, toinen tällöin. Langan sain syksyltä tädiltäni, joka oli viemässä turhia lankoja kierrätykseen. Minä sain ensin valita parhaat päältä. Jussit ilmoittivat heti haluavansa juuri tällaisiksi pitsisukiksi. Olen sukkiin tyytyväinen, sillä jotenkin lanka tuntuu sopivan juuri oikealla tavalla mallineuleen henkeen.Sitten ensimmäisiin täysin spectrumin aikana alkunsa ja loppunsa saaneisiin neuleisiin. Ranteenlämmittimet serkulle erinäisistä ongelmalangoista, joista tahtoisin kovasti päästä eroon. Selätys on aloitettu. Koska en neulomista aloittaessani ollut ajatellut suunnitteluprosessia aivan loppuun asti, olisi minulle jäänyt langanpätkiä pääteltäviksi enemmän kuin tarpeeksi.Langanpäiden päättely olikin estettevä. Ensimmäinen kokeilu olivat letit, jotka eivät kuitenkaan näyttäneet kovinkaan hyviltä. Lopulta päädyin solmimaan reunaan pienet hapsut. Olen hiukan kahden vaiheilla, pidänkö lopputuloksesta vai en. No parempi ainakin, kuin se langanpiden päättelyurakka, joka olisi ollut muutoin tiedossa.
Serkun ranteenlämmittimien jälkeen päätin tuhota ällöttävän tummansinisen samettilangan, joka jossain lankavaihdossa kotiutui minulle. Minulla oli lankaa kaksi vajaata kerää, ja ajattelin, että saan ne kulutettua tähän kämmekäsprojektiin. Vielä mitä, lankaa kului vaivaiset 15g per kämmekäs, joten pikaisen laskutoimituksen perusteella saisin langoista neulottua kolme paria kämmekkeitä yhden parin sijaan. Auts. No katsotaan, riittääkö kärsivällisyys. Tämän yhden valmiin parin lisäksi kolmas kämmekäs on jo puikoilla.
Malli: Fingerless mitts from Weekend knitting
Lanka: Novitan joku samettilanka
Puikot: 4,5mm
Kulutus: n. 15g per tumppuKämmekkäiden jälkeen päätin siirtyä jalanlämmitinten kimppuun. Aloitin jaywalkereita joulupukinpussiin. Aloituksessa kävi kuitenkin pieni kämmi, ja noh ei tullut sukkia, olisi voinut tulla säärystimet, mutta epäilen, ettei yhdelläkään saajaehdokkaalla olisi niille käyttöä. Langat ovat olleet jo pari päivää takaisin kerällä. Kohta voisin kokeilla uudestaan vähän pienemmällä silmukkamäärällä.

Eilen sain älynväläyksen, kun olisi pitänyt siivota. Ajattelin ommella spectrumin hengessä penaalin. Pitihän se arvaa, ettei hetken mielijohteelle pitäisi antaa valtaa. Ei tullut penaalia, eikä mitään muutakaan, kun kyllästyin jo kymmenen minuutin kuluttua aloituksesta. Idea, tai lähinnä materiaalivalinnat, eivät tuntuneet enää yhtä hyviltä.

5 kommenttia:

AnneV kirjoitti...

Hellou! Jos sulla tosiaan on antipatioita samettilankaa vastaan, niin tarjoaisin sille hyvän kodin (mielessä yks projekti, johon tulis erivärisiä samettilankoja, mutta niitä ei oo nykyään ihan helppo löytää). Vaihdatko toiseen lankaan, rahaan vai timantteihin?

Maartsi kirjoitti...

Hei! Tein Pavonis-huivin. Kiitokset tosi ihanasta ohjeesta! Blogista voi katsoa kuvia:
http://maartsi.vuodatus.net/blog/421208

Minulla olisi ohjeesta vähän kommentoitavaa. Rivillä 29 pitäisi keskimmäisen m-kirjaimen molemmin puolin olla lisäykset, ei kavennukset, muuten silmukkamäärä vähentyy. Reunuskaaviossa on ennen m-kavennusta (63. krs) merkitty oikeaan reunaan 7 oikeaa silmukkaa, mutta ainakin minulla siinä oli vain 6 s. Viimeisellä reunakerroksella oli langankiertojen välissä 15 s, ohjeessa 13 s. Tämä oli ensimmäinen niskasta aloitettava huivini ja minulla oli hiukan vaikeuksia hahmottaa, miten kaaviota 1 luetaan. Siitä voi nimittäin haksahtaa tekemään kärjestä aloitettavaa kolmiohuivio. Valitettavasti en osaa sanoa, miten tuota voisi selkiyttää. Minulle voi laittaa sähköpostia: maartsi@jmail.fi

särmä kirjoitti...

annev: en ole timantti-ihmisiä, langan rahallista arvoa on vähän vaikea laskea, joten joo vaihdetaan lankaa;) Tuota tummansinistä on 56g:tä ja muistaakseni kotikotoa löytyy kirjanpidon mukaan n.78grammaa mustaa, kiinnostaako? Oon menossa nyt viikonloppuna sinne, joten voin yrittää kaivaa se kaapista.

Maartsi: täytyy tsekata ohjeen kummalisuudet tässä mahd. pian. Kiva, että pidit ohjeesta:)

AnneV kirjoitti...

Kiva, eiköhän me jotain vaihdokkeja saada kehiteltyä. Juuh, kovasti kiinnostaa kaikki muutkin värit. Etsi rauhassa, mä en kuitenkaan tule Suomessa käymään vähään aikaan; otan nöttöset sitten mukaani kun käyn vaikka pääsiäisenä tai joskus.

Mitäs mä laitan sulle? Anna jotain väri- tai materiaali- tai rakennetoivomuksia niin tiedän vähän mitä ilahduttais.

AnneV kirjoitti...

Hellou! En mitenkään painosta, ihan vaan lämpimikseni tässä kyselen, missä vaiheessa meidän mahdollinen lankavaihto on. Löytyikö samettilankaa? Ja tosiaan mitä haluaisit tilalle? Oon tulossa pääsiäiseksi Suomeen, ja JOS sulla on vielä samettia tarjolla, niin saisin sen sit samalla reissulla mukaani.