torstaina, kesäkuuta 28, 2007


Juhannuksesta

Juhannus oli ja meni. Huomasin taas, miten ihanaa on olla mökillä. Mökkimme taitaa olla maailman kaikkeuden ainoa paikka, jossa en stressaa. Siellä vierähtää päivä helposti kelloon katsomatta. Aika tavallaan pysähtyy. Säätkin olivat mahtavat joten nautiskelin ja neuloin pihakeinussa. Sanotaan, että siellä koti, missä sydän. Sanonta pitää kohdallani täysin paikkansa. Piilopirttimme Tarjanteen rannalla, Pyhävuoren juurella on ehdottomasti maailman paras paikka.

Mökkiä muistellessa sain idean virkatusta kynysmatosta. Kymmenen palaa on valmiina, 25 puuttuu. Lankana joskus yläasteikäisenä haalittua novitan heleniä (100% akryyliä) ja maailmankaikkeuden kamalinta lankaa, vesa- sukkalankaa. Näiden päälle viitsii astua vaikka kuraisilla saappailla.Vesan hankinta osoittaa, kuinka visuaalinen langanostaja olen. Olen ostanut langan värin takia. Kaamea jäykkyys ja karkeus ovat olleet toissijaisia. Olen huomannut muutenkin, että lankahankinnoissani tärkeintä on juuri langan väri ja ulkonäkö, pehmeys ja ylellisyys ovat toissijaisia (kineesteettisyys). Luulen, että suurin osa neulojista valitsee langan visuaalisista tai kinesteettisistä syistä. En ole toistaiseksi kuullut, että kukaan olisi ostanut lankaa sen neuloessa muodostuvan äänen perusteella.

Mm. täällä voi käydä testaamassa omaa suuntautuistaan. Itse sain tällaisen tuloksen:
Visuaalisuus 26
Auditiivisuus 18
Kinesteettisyys 16

4 kommenttia:

villasukka kirjoitti...

Pakkohan tuo testi oli käydä tekemässä, kun olen noita saman tyylisiä tehnyt jo kohta 20 vuotta. Ja aina sama tulos (olisi kai uskottava jo) kaikki osa-alueet yhtä vahvoja.... Aikoinaan didaktikko sanoi, että en ole normaali tässä suhteessa ;)

TiinaV kirjoitti...

Samantyyppinen tulos kuin ennenkin, visuaalinen 25, auditiivinen 14 ja kinesteettinen 21. Luennoilla istuminen oli yhtä tuskaa. Onneksi oli neule tai paperia piirtelemiseen! ;D

Meri kirjoitti...

Mökkeily on kyllä ihanan rentouttavaa. Oman piilopirttimme lisäksi olen ihastunut Otuksen perheen piilopirttiin :)

Ihanan väristä lankaa tuossa pitsineuleessa! Kynnysmatosta on myös tulossa kivan värinen.

Itse en useinkaan osta lankaa, mutta jos ostan, niin tärkeimmät valintakriteerit ovat väri, materiaali ja tuntu, tässä järjestyksessä.

M-a-r-k-ka kirjoitti...

Multa selkeästi unohtuu myös tarkastaa ensinnäkin tarvitsenko sitä lankaa...tai tuntuuko se hirveältä... kunhan vaan se on nättiä.