lauantaina, heinäkuuta 21, 2007

Terveisiä Tallinnasta

Kuten Mielitty jo muutama päivä sitten raportoi, vietimme tiistaina oikein rattoisan lankashoppailupäivän Tallinnassa. Lankaa ja tarvikkeita löytyi edullisesti. Edellisviikolla tekemäni lankainventaario hieman hillitsi ostohaluja, ainakin aluksi. Ensimmäisestä kohteesta (Liann löngad) tarttuivat mukaan vain nämä ihanuudet:
Kaksi vyyhteä Titan woolin Merinos extraa terran värisenä. Ihana väri! Suunnitelmissa pyöreä huivi A Gathering Of Lace- kirjasta
Kolme pikkuruista kerää Love Garnin Cocoonia (100% villaa) hennon vaaleanvihreänä. Värin kuvailu sanoin on mahdotonta, koska väri näyttää toisaalta hyvinkin vihreältä ja toisaalta siinä on vahva vivahdus hiekanväriä. Tykkään!
Karnaluks tukussa itsehillintä ja lankainventaarion karut lukemat katosivat mielestä. Ostoskärryyn päätyi paljon puuvillaa ja vähän mohairia. Lisäksi sijoitin vetoketjuihin, nappeihin ja muuhun tarpeelliseen käsityösälään.

Tsekkiläistä Katka- puuvillaa 10 kerää. Keräkoko on kummallinen 75grammaa. Jos merinos extran väri oli ihana, niin tämän puuvillan on täydellinen.
Anchor magicline puuvillatumppuihin noukin 4 kerää. Näitä aloitinkin jo kotimatkalla bussissa. Pidän langasta hirmuisesti. Väritys on kiva, erityisesti vihertävä raita, ja langan tuntu on pehmeä, mutta napakka. Paksuuskin on juuri sopiva. Ihanaa lankaa!
Mielityn tavoin sijoitin Pure cottoniin, jonka väri myöskin hipoo täydellistä, 10 kerän verran
Ja Austermannin Defilee mohairiin. Vihreää 8kerää, viininpunaista 2
Äidille ostin vielä kerän terran väristä virkkauslankaa, jonka vyöte ehti jo hukkua kassin pohjalle.
Karnaluksia vastapäätä olevasta Abakhan Fabricsista selvisin ulos vain yksi mohairkerä mukanani. Love garnin mohair päässee kimppaan muutaman yksinäisen kitten mohair keräni kanssa ja muuttunee huiviksi joskus syssymmällä, niin kuin täällä päin Suomea sanotaan.
Viimeinen lankakohteemme oli sadamarketin myymälä, jonka myyjätäti oli erityisen epäasiakaspalvelullinen. Ostin sieltä kuitenkin kolme vyyhteä liukuvärjättyä virolaista huivilangoiksi.

Matka oli kaikin puolin onnistunut. Kiitän erinomaista matkaseuraa, erinomaista säätä sekä erinomaista matkakohdetta. Tämä ei varmasti ollut viimeinen reissu. Seuraavalla kerralla varustaudun kuitenkin antihistamiinilla, jotta vältyn hengenahdistuskohtaukselta.

8 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Ihania lankoja! :)
Mäkin haluun Tallinnaan lankaostoksille. Onkos nuo langat siellä paljonkin halvempia kuin täällä Suomessa? :)

hanna-h kirjoitti...

Hihih, arvasin että siellä tukussa sä sekoat.. ;) Hyviä löytöjä teit.

Meri kirjoitti...

Ihania lankoja!
Mä olen onneksi välttynyt lankashoppailuun addiktoitumiselta. Vanhoja varastoja on tarpeeksi ja uudet langat ei vaan mahtuisi enää mihinkään.

Jaana kirjoitti...

Ihania! Mutta Katkapuuvillan väri on täydellinen, jään odottelemaan tuotoksia siitä.

maijamirjami kirjoitti...

Hauskaa... kävin itse myös äskettäin Tallinnassa ja ostokseni Liannilta olivat aivan samoja! Karnaluksiin en tarkoituksella mennyt. Vähemmän edustavia kuvia näet blogissani nurku.vuodatus.net

Mielitty kirjoitti...

Raitalanka näyttää hyvältä myös neulottuna! Itseasiassa paremmalta kuin kerällä. Erikoista raitalangoissa.:)

särmä kirjoitti...

Ninni: Edullisempia ovat juu:)En kai muuten olisi aivan noin suurta lastia saanut hankittua:)

Hanna-h: Juu, niin siinä melkein kävi. Paljon jäi ostettavaa seuraavaksikin kerraksi:)

MysteryKnitter kirjoitti...

Miten selvisit keuhkojesi kanssa? Hienoja lankoja kieltämättä. Minulla on tämä ostolakko kestänyt jo sen verran pitkään, että nyt ei tunnu enää niin kamalalta pitää taukoa.