torstaina, helmikuuta 28, 2008

Kulmiopeitto

Se on valmis! Päällimmäisenä tunnelmana on ihmetys ja pieni ylpeys. Olinpas kerrankin kärsivällinen ja sain osista kootun peiton valmiiksi.Koko: n.122cmx90cm(9x11 kulmiota)
Malli: Alkuperäisidea Erika Knightin Koukussa virkkaukseen -teoksesta (Essential Crochet). Idea kuitenkin muotoutui omannäköiseksi kiinteiden silmukoiden avulla. Alkuperäisohjeessa on käytetty vain pylväitä.
Lanka: Puuvillaa. Sekalaisia ja tunnistamattomia kirppalöytöjä, Novitan Tennessee, Novitan Alabama, Idena Cotton lux, Gjestal Baby Bomull(kaksinkert.), Pirta Merssi, Novitan Virkkauslanka(Kaksinkert.), Esiton Virkkauslanka, Gjestal Flox, Novita Mini (keltainen), SandnesGarn Mandarin petit(ruskea). Paino yht. 916g, josta 162g kulmioden yhdistämislankaa Mandarin petitiä
Koukku: 3mmTorkkueiton virkkausprojekti jakaantui kolmeen päävaiheeseen. Ensimmäinen vaihe oli sinisten ja sinivalkoisten keskustilkkujen virkkaus. Nämä tilkut virkkasin jo viime keväänä Project Spectrumin sinivalkoisen kauden aikana. Innostus lopahti ja tilkut hautautuivat reiluksi puoleksi vuodeksi kassinpohjalle odottamaan kohtaloaan.

Toinen vaihe sijoittui joululomaan. Siivousta tehdessäni tilkkukassi osui silmiini ja sain päähäni ottaa tilkut uudestaan käsittelyyn. Tein erilaisia sommitelmia tilkkujen mahdollisesta loppusijoituksesta. Aluksi vahvoilla oli torkkupeiton sijasta lattiatyyny. Päädyin kuitenkin peittoon. Siniset ja sinvalkoiset kuusikulmiot tuntuivat liian sinisiltä, vaikken peittoa aluksi itselleni aikonutkaan. Niinpä kaivoin varastoistani sekalaisia vihreitä puuvillalankoja. Sitten vielä vähän keltaista ja ruskeaakin. Joululoma loppui ja innostuin yhdistelemään tilkkuja luennoilla.

Kolmas vaihe alkoi noin viikko sitten, kun helmikuun loppu alkoi kolkutella ovella. Yhdistin viimeisen kaitaleen ja virkkasin kerroksen pylväitä ja kiinteitä silmukoita peiton reunan huolitteluksi. Aloitin langanpäättelyurakan. Suurimman osan langanpäistä olin onneksi päätellyt jo virkatessani. Ruskeita langanpäitä oli kuitenkin jäljellä ihan kiitettävästi. Viikon ajan, joka päivä kymmenkunta, joskus enemmänkin, pääteltyä langanpäätä ja peitto valmistui ennen kuin helmikuu vaihtuu maaliskuuksi. Olen iloinen ja ylpeä.Sinisyytensä takia en aluksi ajatellut pitää peittoa itselläni. Projektin edetessä kolmanteen vaiheeseen pyörsin päätökseni ja päädyin pitämään sen ihan itse. Oman soluhuoneeni sisustukseen se ei sovi. Minun onkin myönnettävä, että peitosta tuli vähän sellainen "sitten jos mulla on joskus lapsia"-peitto. Solukämppämme yhteiseen tilaan peitto sopisi enemmän kuin hyvin. En vain taida raaskia säilyttää sitä siellä, koska en käytä tilaa kovinkaan usein.

26 kommenttia:

verano kirjoitti...

Upea! Jaksaisipa itsekin tehdä joskus vastaavan tilkkupeiton..

Mielitty kirjoitti...

Oi, siitä tuli todella hieno, eikä yhtään liian sininen!:)

catariina kirjoitti...

Todella kaunis

Nasti kirjoitti...

Onnittelut urakan päättymisestä ja todella upeasta lopputulemasta! Mun peittoyritelmät ovat siinä "muovipussillinen tilkkuja vaatehuoneen nurkassa" -vaiheessa...

särmä kirjoitti...

Verano: Kiitoksia. Mä oon kyllä aika yllättynyt, että sain ton oikeesti valmiiksi, koska kärsivällisyyteni ei oo huippuluokkaa. Koska mä pystyin ja jaksoin, niin varmasti jaksat sinäkin:)

Mielitty: Kiitos:) Oon samaa mieltä sinisyydestä. Turkoosi, vihreät, keltainen ja ruskea tasoittavat kummasti. Tykkään!

Catariina: Kiitos.

Nasti: Kiitos. Tääkin peitto vietti tosiaan noin kahdeksan kuukautta kangaskassissa, ennen kuin alkoi muistuttaa peittoa. Tämmöset on hyviä ikuisuusprojekteja. Melkein tekis mieli kaivaa kotikotona vuosia kaapissa maanneet isoäidinneliöt takaisin käsittelyyn..

Pami kirjoitti...

Se on kaunis!!! :-)

Lotta kirjoitti...

Oho! HIENO! Uskomaton urakka. Ja kovin inspiroivaa, ehkä mäki joskus saan sen Babette Blanketini jopa alotettua :).

uhoava gnu kirjoitti...

Hieno peitto! Tosi hienosti ideoitu tuo yhdistäminen, tuo tosi paljon särmää peiton sinisyyteen! Kaunis!

Marsvin kirjoitti...

Mahtava! Tosi hienot värit olet löytänyt peittoon!

Soile kirjoitti...

Vau! Aivan mahtava! Mulle tulee mieleen jotkut Välimeren maiden mosaiikit. Mä olen tuota samaista mallia pyöritellyt mielessäni, mutta en taida saada aikaiseksi aloittaa, koska mammuttiprokkishan siitä tulee...

Jaana kirjoitti...

Upea! En ois ite älynnyt yhdistää noita reunusvärejä siniseen, mutta lopputulos on ihan huippu! Sopivasti sininen peitto! Ja ite en kyllä ikinä jaksais, joten onnittelut urakasta.

Elli kirjoitti...

Voi kuinka kaunis peitto! Ihanat värit, mieleen tulee kesäisen meren sävyt. :)

särmä kirjoitti...

Pami: Kiitoksia.

Lotta: Kiitti:) Ja aloitusta vaan kehiin, peitot on kivoja.

Uhoava gnu: Kiitos! Tuo särmää kyllä vähän nauratti;D

Marsvin: Kiitos! En pahemmin suunnitellut värejä, vaan valitsin, mitä varastosta ja alesta sattui löytymään. Ehkä juuri sattumanvaraisuus tuo oman mausteensa tähän.

Soile: Luetko mun ajatuksia? Meinasin nimittäin nimetä peiton Välimeren kulmioksi:D Ja kiitos sinullekin. Yllätän kyllä aloittamaan omaa, oot niin nopee ja omistat täydellisen värisilmän:)

Jaana: Kiitoksia:) Väitän kyl, että jaksaisit, koska kerran minäkin, joka sentään olen maailman kärsimättömin ihminen. Kolmivaiheisuus toimi yllättävän hyvin.

Elli: Kiitosta vaan!

Mewril kirjoitti...

Kaunis!
Mun sininen torkkupeittoni on *kröhöm*, vielä pikkuisen kesken. Enpä tiedä, koska siitä tulee jotain valmista.

Markka kirjoitti...

Jestas miten kaunis!
Noissa on valtavasti työtä.

Nimimerkillä: Vuoden aikana kolme tilkkua peittoa varten virkannut.

MeRzU kirjoitti...

Oi, se on ihana!
Itsekin yritin noita samaisia tilkkuja virkata, mutta eihän siitä mitään tullut...

sannero kirjoitti...

vau!

missäköhän luuraa mun jaksaminen omaa tilkkupeiton virkkausta kohtaan...

Anonyymi kirjoitti...

Wau, tosi kaunis peitto! Saisipa sitä itsekin joskus aikaiseksi vastaavanlaisen projektin...

musta lammas kirjoitti...

Aivan ihana peitto, nostan hattua että jaksoit tehdä sen! Haaveilen itsekin virkkaavani peiton, mutta toistaiseksi en ole uskaltanut edes aloittaa - jää kuitenkin kesken. :)

Jatta kirjoitti...

On siinä ollu hommaa! Onnittelut, se on upea :)

maijamirjami kirjoitti...

Tosi kaunis!

Valokki kirjoitti...

Oi hitsinkippura miten upea peitto!

upa kirjoitti...

Erittäin onnistunut ja pirteä väritys!

MysteryKnitter kirjoitti...

En voi sanoa kuin että gorgeous work!

Anonyymi kirjoitti...

債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社

Anonyymi kirjoitti...

Rent a limousine. Propose to her in the limo thomas sabo shop
on the way to or from your special evening. thomas sabo anhänger günstig
Be sure to bring champagne or sparkling thomas sabo engelsflügel
cider to celebrate.Rent your favorite romantic movie. Make it special with homemade popcorn and her favorite movie treat. thomas sabo schmuck
Tell her you want your own happy ending by thomas sabo
proposing as the credits roll at the end.Give her three roses: angebote thomas sabo armbänder
Tell her one represents the past, one represents the present kette thomas sabo
and the last one (with the ring tied to it) represents the future. thomas sabo schmuck günstig
It is estimated that 110 million roses will be angebote thomas sabo ohrschmuck
sold for Valentine’s Day so be sure to order your angebote thomas sabo
roses early for the prettiest petals.