perjantaina, helmikuuta 15, 2008

Viimeistelijän paluu

Olen jo pitkään kärsinyt viimeistelyhuvittamattomuudesta. Psyykkauksen jälkeen tartuin keskiviikkona vihdoin neulaan ja saksiin ja viimeistelin vuoden vaihteessa neulomani päähineen ja tumput. Myös syksystä asti paria kerrosta vaille valmiina ollut Kellokukka päätyi viimeinkin pingotukseen. Keskeneräisten tilanne näyttää pitkästä aikaa valoisammalta.Malli: Mielityn Kellokukka
Lanka: Wetterhoff Sivilla 100g
Puikot: 4mm

Tästä tuli ihana! Saan taas toistaa itseäni ja ihmetellä, miksen saa aikaiseksi viimeistellä neuleita heti, vaan vasta neljän kuukauden jälkeen. Ohje oli selkeä, siitä hidasteluni ei todellakaan johtunut. Pidän langan värin ja huivin kuvion muodostamasta kokonaisuudesta.Suurin osa kolmiohuiveistani on kaulahuivikäytössä. Tämä jäi kuitenkin vanhaan huoneeseeni, vanhempieni luokse odottamaan pikkuveljen ylioppilasjuhlia. Huomenna menen äidin kanssa katsomaan Lahteen kankaita vaatteisiin. Opiskelukiireiden takia en uskalla jättää ompelu-urakkaa aivan viime tippaan, vaan haluaisin tehdä pikku hiljaa.

Vuoden eka settiViime vuoden viimeisenä päivänä aloitettu Urchin ja tämän vuoden ensimmäisenä aloitetut kirjotumput odottelivat päättelemistä puolitoista kuukautta. Tarttis varmaan tehrä jotain. "Vuoden eka setti" -työnimellä kulkeneet asusteet eivät nimestään huolimatta saaneet olla tämän vuoden ensimmäiset valmistuneet neuleet. Kahden päivän käyttökokemusen perusteella olen tyytyväinen lopputuloksiin, hidasteluuni sen sijaan en.Malli: Urchin Knittystä
Lanka: Schachenmayr Nomotta Two in one, Novita Teddyä muutama gramma runavirkkaukseen
Puikot: 6mm

Malli: Kirjotumput omasta päästä
Lanka: Scachenmayr Nomotta Two in one rusk., Novita florica kolminkertaisena vihr. ja kelt., Riihivillan kasvivärjätty kaksinkertaisena orans., Novita Isoveli itse elintarvikeväreillä värjätty sin.
Puikot: 4,5mm

Tykkään setin värimaailmasta todella paljon. Jopa vihertävä sininen miellyttää värisilmääni kovasti, vaikken mikään sinisen ystävä olekaan. Tosin viime aikoina olen huolestuttavasti ihastellut useitakin vihreän, harmaan ja sinisen välimaastoon sijoittuvia värejä. Two in one on itsessään upean väristä. Ruskealle pohjalle on kuin hillitysti maalattu eri värejä.

Pidän Urchin -ohjeesta todella paljon. Virkkasin tähänkin päähineeseen vielä muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita tukevoittamaan ja antamaan neuleelle ryhtiä. Viimeisenä on vielä kerros rapuvirkkausta ulkonäön antajana. Pisteen i:n päälle tekee virkattu kukkanen. Toivottavasti, et Mielitty pahastu, sillä tajusin vasta, että kukan keskusta muistuttaa kovasti riemupyöriäsi.

Tällä hetkellä neulonta-ajasta kilpailevat serkun Clapotis ja Tangeled Yoke Gardigan. Menetin hermoni neljä kuukautta koskemattomana maanneeseen Bergenin talot -takkiin ja purin neuleen viime viikon keskiviikkona. Tiheys täsmäsi TYC:in kanssa, joten langat hyppäsivät uudestaan puikoille. Hihat on kohta valmiit ja vartalo-osastakin resori. Sininen tämäkin, pelottavaa. Olen yrittänyt kuvata tätä väriä täydellisesti onnistumatta.

Mamma on minulla par´aikaa kylässä ja kun esittelin neuletta hänellä, kertoi hän, että lapsuudessani pyysin häntä tekemään neuleita itselleni murretusta sinisestä, eivätkä muut siniset tulleet kysymykseen:D Taitaa olla siis peruja lapsuudesta ihastukseni juuri tähän tiettyyn sinisen sävyyn. Ravelryn Rauma Finullgarnin lankakuvana olevassa kuvassa sävy on kohtalaisen oikein.

2 kommenttia:

Ultsi kirjoitti...

Ihanan värinen huivi! Ja kukka on tosi kähee!

Altocumulus kirjoitti...

Tuo huivi on kyllä upea. Joskus se viimeistely vaan tökkii, vaikka kuinka haluaisi valmista. Mutta tauon jälkeen maistuu entistä mukavammalle kun saa valmista. :)