maanantaina, kesäkuuta 02, 2008

Juhlakansaa

Veljen lakkiaiset ovat takana. Suurkiitokset seuraneideille, hulluksi tuleminen olisi muutoin ollut enemmän kuin lähellä. Vaatteetkin valmistuivat hyvissä ajoin, noh totuuden nimessä on mainittava, että viimeiset langanpäät tuli pääteltyä vasta perjantain ja lauantain välisenä yönä, ennen aamua kuitenkin. Veli näytti oikein komealta mustassa puvussaan. Mieleni teki laittaa tähän kuva päivänsankarista, mutta en viitsi, kun en ole lupaa kysynyt.

Itselleni ompelin paksuhkosta pellavasta olkaimettoman, kellohelmaisen mekon. Täydellisen värinen kangas löytyi aivan sattumalta kolmisen viikkoa ennen juhlia, vaikka olin jo melkein lakannut etsimästä sitä täydellistä.Ajan puutteen, oikeammin liian myöhäisen aloittamisen takia, en olisi saanut suunnittelemaani boleroa valmiiksi, joten päädyin kietoutumaan jo tammikuussa valmistuneeseen kellokukkaan. Väri sopi yllättävän hyvin yhteen mekkokankaan kanssa.Äidille valmistui toivottu kotelomekko. Käytin tosin tekijän vapauksia ja valitsin hieman perinteistä nuoreekkaamman mallin. Olkapäiden ja käsivarsien peitoksi neuloin Novitan boleron, jonka reunavirkkaukset jätin yhdentoista aikaan yöllä suosiolla alkuperäistä kapeammiksi. Onneksi bolero toimi niinkin, sillä ranne ja väsymystila ei olisi sallinut ainoankaan lisäkerroksen virkkaamista.

Eräs blogi-ihminen pääsi ylioppilaaksi veljeni luokalta. Koska rakastan ihmisten yllättämistä, ompelin ylioppilaalle laukun, jonne kätkin mukin ja neljä lankakerää.Koska tiesin saajan olevan kierrätyshenkinen, halusin käyttää jo olemassa olevia ja kierrätysmateriaaleja. Alaosan kukkakangas löytyi paikalliselta kirpparilta pienen pöytäliinan muodossa ja suorastaan huusi olevansa aivan tulevan saajansa näköinen, ainakin minusta:) Muut kankaat ja sisätaskun vetoketju löytyivät omista varastoista.
Vetoketjullisen sisätaskun lisäksi laukussa on molemmin puolin taskut. Jonne voi laittaa vaikka juna-aikataulun tai jotain muuta, joka pitää saada nopeasti käsille.

10 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Ihania töitä, nostan hattua ahkeroinnille! :)
Edellisen postauksen Icarus on myös jännä, en olekaan aiemmin törmännyt liukuvärjättynä tehtyyn huiviin, mutta malliin näköjään sopii mainiosti sellainenkin lanka.

Jaana kirjoitti...

Ollaanpas sitä oltu ahkerana, aivan hulppeita juttuja oot tehnyt:) Upeat mekot, sekä sulla että äidillä!

särmä kirjoitti...

altocumulus: Kiitoksia. Ahkeroinnista voitaneen olla montaa mieltä, sillä tekeleiden aloittaminen vei aivan liian kauan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ei kyllä pitänyt tässä tapauksessa aivan paikkansa.

Epäilin itsekin hieman lankavalintaani, mutta piheys vei voiton, enkä viitsinyt ostaa uutta lankaa, kun varastosta löytyi saajan väritoiveet täyttävä vaihtoehto. Onneksi toimi.

Jaana: Jaa, minä muka ahkera:D Oon kyllä itsekin tosi tyytyväinen omaan mekkooni, koska siitä tuli kerrankin just eikä melkein sellainen kuin suunnittelin.

Jatta kirjoitti...

Vähänkö oot ahkeroinu, vouuu!! Hienoja on, ihan kaikki. Lahjakassi on aivan mielettömän ajattelevainen idea :)

särmä kirjoitti...

Jatta: Kiitoksia vaan ja tota ahkeruutta en kyllä allekirjoita:D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vielä yllätyspaketista. Se oli ihana! Oranssi lanka päätynee huiviksi, kunhan vain osaisin päättää millaiseksi.

Vaklasin muuten töistä lähtiessä neulomuksiasi kaapistasi :D Hieno on se tulevakin tekele.

särmä kirjoitti...

Mewril: Eipä edelleenkään kestä. Antamisen ja yllättämisen ilo on parasta.

Miten mä ajattelinkin just tänään, kun huomasin, et olin jättäny kaapin oven selälleen, et sä varmaan vakoilet, mitä on tulossa:D

Kirsi kirjoitti...

Ihania valmistuneita töitä. TOi sinun mekko on juuri sellainen millaista olen itse haaveillut tekeväni ja pellavasta nimenomaan. Itse teen huivit yleensä pellavasta, joten sen kaveriksi ei kaupasta löydy mekkoa. Löytyykö mekkkoon kaavat jostakin lehdestä?

särmä kirjoitti...

Kirsi: Kiitoksia! Kaavoja ei valitettavasti löydy, sillä säädin ne itse erään olkaimettoman topin kaavasta.

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävää työtä! Olen sanaton kateudesta.