keskiviikkona, lokakuuta 08, 2008

Fiinit hienosteluhanskat
Nyt saa syksyn kirpeys tulla kaikella voimallaan, minulla on ihanat uudet käsineet. Olen näistä aivan lapsellisen ylpeä. Melkein yhtä ylpeä kuin viidesluokkalaisena neulomistani ensimmäisistä villasukista. Ja ensimmäisethän nämäkin ovat lajiaan.Malli: Fiinit hienosteluhanskat
Lanka: Drops Alpaca 83g
Puikot: 2mm


Neulominen sujui ohuenohuista puikoista huolimatta yllättävän nopeasti, enkä epäilyistäni huolimatta onnistunut katkaisemaan puikkoja edes pitsineuleen kavennuksissa. Hyvä niin. Olin suunnitellut varren pitsineuleeseen helmiä, mutta luovuin ajatuksesta, kun tunnin äherrettyäni olin saanut neulottua viisi helmeä ja noin viisitoista silmukkaa. Hankkimani helmet olivat hieman liian pieniä.
Sormikkaat istuvat käsiini todella hyvin. Olen suhtautunut sormikkaisiin hieman epäillen, sillä kaikki aikaisemmat sormikkaani, sekä käsinneulotut että tehdasvalmisteiset, ovat olleet jossain määrin vääränkokoisia ja epämukavia. Näiden hanskojen myötä olen valmis kääntämään kelkkani. Mieleni tekisikin jo aloittaa seuraavat sormikkaat. Jos ei olisi noita keskeneräisiä ja ne joululahjatkin pitäisi neuloa jossain välissä.

Tällä hetkellä puikoilla on mm. tällainen Carl Larsson -henkinen raitanuttu.

11 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Hienot hanskat! Ton nutun väritys on aivan ihana muuten!

Paula kirjoitti...

Noista hanskoista kyllä saakin olla vaikka sitten lapsellisen ylpeä! Upeat ovat!

Tess kirjoitti...

Upeat hansikkaat! Pakkohan noista on olla ylpeä, kun ovat niin hienot :)

Jaana kirjoitti...

Upeat hanskat, tosi naiselliset!

Anonyymi kirjoitti...

aivan ihanat!! oioi.. mykistyn suorastaan.. :) niin, ja kiitos kortista, mie koetan tässä kertoa kuulumisia mahd. pian. kiirusta pitää...
-tiina

Mielitty kirjoitti...

Oi, nuo ovat aivan über-hienot!

Relli kirjoitti...

Ihanat sormikkaat!!! Miekin oon himoinnut tuollaisia jo tovin, kuvittelin tekeväni jo loppukesällä, mutta en uskalla ees aloittaa ku luulen etten tajua/ei kärsivällisyys riitä.

särmä kirjoitti...

Villapeikko: Kiitoksia. Nutun värityksestä osakunnia kuuluu Stickan jämälankakorille, josta ostin oranssia lukuunottamatta langat nuttuun. Siksipä tällainen hyvin epätyypillinen väriyhdistelmä minulle, tykkään kuitenkin kauheasti. Toivottavasti saajakin:)

Paula: Kiitos, edelleen on vähän sellainen "osaan solmia kengännauhat" -olo:D

Tess: Kiitos:)

Jaana: Kiitti:) Täytyy myöntää, että tekis mieli lähteä puolihihaisessa pihalle, et varret näkyis;D

Tiina: :D Älä ota mitään stressiä siitä kortista, sitä on varmaan ihan tarpeeks ilmankin:) Toivottavasti nuttunen miellyttää, varo vaan, tätä tehdasta voi olla vaikea pysäyttää;D

Mielitty: Kiitos, olen niistä oikein kovin ylpeä:)

Relli: Puikkoihin vaan! Vähänhän minäkin viivyttelin projektin aloittamista ja sormikkaat jäivät puolessa välissä viikoksi odottamaan, mutta valmistuivat kuitenkin ja yllättävän nopeasti valmistuivat. En oo itekään mikään maailman kärsivällisin ihminen, pikemminkin päinvastoin ja kuitenkin sain sormikkaat valmiiksi.

Mary Jane kirjoitti...

Lovely gloves! Pretty colors in the hat.

Monica kirjoitti...

IHANAT sormikkaat!!!
Kaunis malli ja toteutus!

Toistaiseksi vaan haaveilen kun ensiksi pitäisi hankkia sopiva lanka:)

särmä kirjoitti...

Mary Jane: Thank you so much:)

Monica: Kiitoksia.