sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Ärsytystila

Ajattelin päivittää oikein pitkästi ja kuvien kanssa, mutta eihän tämä kone tietenkään ole ladannut kuvia, jotka siirsin jo toissa päivänä. Menee hermo.

Olin eilen kavereiden kanssa yhdellä mökillä saunomassa. Mukana oli myös kaksi shetlannin lammaskoiraa. Illanmittaa koiria tuli paijailtua sen enempää seurauksia ajattelematta. Yhdessä vaiheessa iltaa aloi ihmetellä, miksi nenäni kutisee aivan vietävästi. Muistin, että viikko sitten kummieni koira aiheutti minulle mukavan hengenahdistuskohtauksen.

Tulin kotiin vasta yöllä ja kävin puoli kahdelta nukkumaan. Heräsin puoli neljä järkyttävään hengenahdistukseen. Olin tietenkin unohtanut astmapiipun autoon, joten eikun keskellä yötä pihalle hiipparoimaan. Avaava lääke kyllä auttoi ja sain uudestaan nukutuksi. Puoli kuudelta heräsin kuitenkin uudestaan ja sama homma. En sitten jaksanut enää yrittää nukkumista, joten ajattelin käyttää aamun tunnit hyödyksi.

Allergiset reaktiot ovat käsittämättömiä. En tietääkseni ole allerginen oikeasti muuta kuin hunajalle, voikukalle ja kuivahtaneille kukille. Toisinaan saan kuitenkin ihan selviä allergiakohtauksia milloin mistäkin. Tilanne on hankala, koska on aika vaikea ennakoida, milloin uskaltaa syödä tomaattia tai paijata koiraa. Koirajuttu on siitä outo, että oireita on ilmennyt ensimmäistä kertaa vasta viime viikolla. Samoja koiria olen silitellyt useita vuosia, ilman minkäänlaista reakointia. Elimistö osaa edelleen yllättää.

On muuten todella ärsyttävää nähdä kaikki yöt unia, joissa vetää tuotteita viivakoodilaitteen läpi. Ensin seitsemän tuntia töissä ja sitten koko yökin vielä. Ei kiva. Katsotaan, jos vaikka saisin oikean päivityksen aikaan vielä myöhemmin tänään. Olen kyllä lopen kyllästynyt temppuilemaan kuvien lataamisen kanssa.

6 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

koiran turkissa saattaa olla aika paljon siitepölyä tähän aikaan vuodesta, ja muutenkin kaikki ristireaktiot saattavat yllättää. jos siitepölyaikaan silittelet kissaa ja syöt pari porkkanaa saattaa edessä olla aika soppa.

päivi kirjoitti...

Ihan samaa olin sanomassa minkä Ziina jo kirjoitti, eli siitepölyaikaan eläimen kuin eläimen silittely voi olla jopa vaarallista. Meidän taloudessa on 5 astmaatikkoa ja näin siitepölyaikaan ei voida käydä missään, missä on karvaisia eläimiä ihmisten kanssa samoissa tiloissa ja pihassa.

Mielitty kirjoitti...

Itse olen allerginen vain pähkinälle (runsaasti syötynä), kissoille, pujolle ja heinäkasveille ja minulla ei tule kummallisia oireita muista.

Siippa taas pelaa erilaisten ruoka-aineiden kanssa uhkapeliä: Välillä voi syödä tavallisia espanjalaisia tomaatteja ja välillä ei kannata koskea suomalaisiin luomutomaatteihinkaan. Sama koskee monia kasviksia ja kaloja. Todella omituista ja rasittavaa.

Mutta tosiaan ristireaktiot ovat kummallisia. Paras vaan pysyä erossa karvaisista nelijalkaisista.;)

Ziina kirjoitti...

oletko se vaalea marketin kassa? kyllä minä käyn yleensä pari kertaa viikossa siellä kaupassa:)

särmä kirjoitti...

Ziina: En. Mulla on huivi päässä ja ruskeat rastat kätkettynä sen alle. Hiusjärjestely vain siksi, ettei tarvitse keskustella jokaisen mummon ja papan kanssa mun erikoisesta tukasta;)

isrik kirjoitti...

Tsemppiä tuon allergian kanssa. Minullakin on lasten jutuista sen verran kokemusta, että aikamoista metsästystä välillä on sen SYYN etsiminen. Kokemuksesta voin sanoa, että ne viivakoodit pikkuhilaja häviää unista. Onneksi...