maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Kauppakassitehtaalta

Eilen jouduin ostamaan ensimmäistä kertaa elämässäni muovikassin kaupasta, koska minulla ei ollut tarpeeksi montaa kangaskassia mukana. Tästäkös sisäinen maailmanpelastajani suivaantui. Mielenrauhan palauttamiseksi aloitin kauppakassitalkoot. Tulossa kuusi kassia, kolme itselle, yksi äidille ja kaksi sinistä joululahja varastoon. Kankaita olisi vielä useampaankin, mutta taidan tyytyä tällä erää näihin, koska kahvojen kääntäminen ei tee hyvää kuiville käsilleni.

Töissä olin intomielellä, koska paikallinen pappa osti minulta heti aamutuimaan kerän seiskaveikkaa sukkia varten. Kehui neuloneensa yhdeksät sukat kesässä. Minä ihailen.

8 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Kuusi kassia?!

Minä olen alkanut lintsata kassien kahvoissa - en ompele niitä putkiksi ja käännä sitten oikeinpäin, vaan huolittelen (tarvittaessa) reunat ja taitan päärmeenvarat sisään, neulaan hihnat tiheästi ja tikkaan oikealta puolelta. Kestävät hyvin sillä tavallakin tehtyinä ja säästän yhden työvaiheen ja kymmenen hakaneulaa. Ja pari laastaria...

Jatta kirjoitti...

Hieno idea, sais jämäkankaat tuhlattua. Lähtisköhän mies kauppaan kukkakassin kanssa.. Hmm.. Noi luonnonvalkoiset rämät sille sentään on kelvannu.

Mielitty kirjoitti...

Mulla kauppakassit (yhteensä kai 6-8 kpl:tta, osa aina hukassa) on tehty lähinnä kirkuvan värikkäistä retrokankaista ja siippa kantaa ihan mielellään niitä kauppamatkalla.;)

Puuvillaiset kangaskauppakassit ovat kyllä mainio keksintö, pyrin pitämään ainakin yhden kassin aina mukana.

Milloin pääsykoetulokset tulevat? Heinäkuun puolivälissä? Tsemppiä!

Neulekirppu kirjoitti...

Minä tuhoan tähän kassihommeliin mieheni huonoksi menneet kauluspaidat.

Silja kirjoitti...

Minäkin olen alkanut tehtailla kasseja, ompelutaitoni on vähän ruosteessa joten peruskasseilla on hyvä harjoitella.

sikuri kirjoitti...

Hei Kauppakassiset! Ihastuneena luin tätä kassipostausta, koska itse juuti kirjoitin vanhanajan kauppakassista, jonka luulin hävinneen maailmasta. Hienoa!

sikuri kirjoitti...

Hei vielä, vanhoista farkuista tulee lujaa kassia. Vyötärö on kassin suu, haaruvälistä availlaan pohja. Taskutkin saavat jäädä paikoilleen. Jos löytäisi ison miehen farkut . . .

Kaija kirjoitti...

Laskin kerran kuinka paljon perhe on säästänyt nahkapaloista ommellulla parikymmentä vuotta käytössä olleella kauppakasilla - en nyt muista summaa, mutta jos käy parikin kertaa viikossa ruokaostoksilla, ja muovikassi maksaa - paljonko? - niin siitähän sitä voi kauppakassin tekopalkkaa itsekukin laskeskella! Puhumattakaan luonnonsuojelullisista arvoista!