torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Uutisia

Otsikko ei kerro oikeastaan mistään mitään. Olin pääsykokeissa. Tulin kotiin ja mittasin kuumeen: 38.6 celsiusta. Jos kiroilisin, tässä olisi kirosanoja. En tainnut päästä. Kolmen päivän loma menikin sitten sairastaessa. Nämä tulivat sentään valmiiksi.

Lanka: regia crazy color väri 5440
Puikot: 2,5mm bambut


Sukista tuli kivat ja kerrankin aivan saman kokoiset, koska neuloin ne yhtä aikaa. Ensi kerralla viisastun kuitenkin sen verran, että neulon nauhan reiät jo huomattavasti aikaisemmin. Nyt nauha tulee vähän turhan ylös. Väritys oli kerällä kiva. Neuloin sukkia juhlavalmistelu ja pääsykoestressin vapaahetkinä ja väritys olikin oivallinen stressin poistaja, koska en oppinut värien järjestystä. Valmiina neuleena lanka näyttää tosin siltä, miltä useimmat pätkävärit, eli ei niin kovin kauniilta. Olen tosin hirveämpiäkin virityksiä nähnyt.

Pitkän päivitysvälin takia esittelen taas yhden jo aloitetun neuleen, jonka syntyhetkistä en ole vielä raportoinut. Koska kesäkuu on omistettu sinisellä ja koska sinisestä pitävällä ystävälläni on syntymäpäivä aivan heinäkuun alussa, ja koska en its pidä sinisestä, varsinkaan vaalean-, päätin napata kolme kärpästä yhdellä iskulla. Töistä mukaan kaksi kerää hieman erisävyistä, vaaleansinistä novitan virkkauslankaa, laatikosta 4,5mm pyörö ja malli omasta päästä. Tulossa jälleen kerran kolmiohuivi.

Tähän mennessä olen havainnut, että kaksinkertaisella virkkauslangalla neulottaessa pinnasta tulee hieman nauhalankamaista. Aluksi lanka tuntui ikävältä neuloa, suorastaan raapivalta, mutta työn edetessä kädet ovat tottuneet, eikä neulominen tunnu epämiellyttävältä. Langan riittoisuus vaikuttaa tositaiseksi myönteiseltä.

Olen myös opetellut kärsivällisyyttä. Osoitukseksi siitä esittelen tällaisen tekeleen, josta piti vielä tammikuussa tulla paita. Ei tule paitaa, tulee hame. Tuplasin neulotun pinta-alan ennen kuin vaihdoin tuohon huiviin. Tämä tapahtui ennen tätä pahinta hellettä. Moni varmaan ymmärtää, ettei villasekoitteen neulominen ole kovinkaan nautinnollista tilassa, jossa hikoaa jo pelkästä istumisesta. Pääasia on, että selätys on tapahtunut ja palaan innolla fortissiman kimppuun, kun säät tästä vähän viilenevät.

Lopuksi suurin ilouutinen pitkään aikaan. Iskä päivitti käyttistä. Nyt kuvat voi ladata (ja ne todellaa latutuvat) suoraan tälle koneelle. Ehkä tästä alkaa uusi aika tämän blogin elämässä. Enää ei ole paljoa tekosyitä, miksi en päivitä useammin;) Edes käynnistäessä näkyvät joulupallopingviinit eivät jaksa nyt lannistaa.

4 kommenttia:

Villasatu kirjoitti...

Tosi harmi juttu se että sairastuit just noin. Toivo kumminkin parasta, optimismia tarvitaan aina :-)

Se huivi on hieno, mistä toi mallineule on kotoisin?

särmä kirjoitti...

villasatu: Kumpaa huivia tarkoitat? Vihreää vai sinistä. Vihreä on kokonaisuudessaa Wrap stylestä. Sinisen mallineulekin on omasta päästä kokeilemalla.

Anonyymi kirjoitti...

Harmi että olit pipi, mutta etköhän sä pääse sisään. Mäkin pääsin vaikka tein ennakkotehtävän edellisenä yönä enkä siis nukkunut lainkaan ennen koetta.. Ja tosi moni pääsee myös varasijalta, viime vuonna taisi ainakin 5 päästä. Älä siis vielä heitä toivoasi!

MysteryKnitter kirjoitti...

Beautiful blue scarf! And I am glad about that update issue too. YAY!