sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Violetti hetki

Kamerattoman aikani tuotoksia jälleen. Tämän jälkeen ne alkavat onneksi olla aika vähissä, reaaliaikaan palaaminen tapahtuu lähiaikoina.

Norjassa oli raitasukkien lisäksi mukana ohuen ohut Kirin alku. Tämä oli taktinen veto. Miksi raahata mukanaan lankaa, jossa on 100m/100g, kun voi yhtä hyvin valita työhönsä langan, jossa on 240m/25g. Varsin kätevää ainakin minusta.

Kiri ei aktiivisesta neulomisesta huolimatta valmistunut Bergenissä, vaan vasta Helsingin kamaralla. Sillä ei oikeastaan ole mitään merkitystä, koska huivi on odotellut valmistumisestaan asti baskeria ja tumppuja seurakseen. Todennäköisesti saa odotella vielä tovin.Malli: Kiri
Lanka: Emmebi Kiddy n.66g
Puikot: 4mm

Tämän Kirin neulominen ei ollut hetken mielijohde. Siitä asti, kun viime vuoden kevättalvella näin mielityn ohuenohuen sinivioletin kirin olen haaveillut omasta, ohuesta, violetista Kiristä. Saman vuoden maaliskuun lopulla ostin langat Tallinnasta. Nyt sitten vajaan puolentoista vuoden päästä sain huivin vihdoin neulottua.Huivista tuli juuri sellainen kuin toivoin. Olen edelleen sitä mieltä, että malli toimii parhaiten juuri violettina. Tämä omani on esikuvaansa tummempi ja punaisempi. Se on hyvä, sillä vastustan täydellistä kopiointia. Yritänkin aina neuloa kaikki mallit erivärisinä kuin ohjeessa tai mallikuvassa. Lisäksi valitsemani punertava violetti sopii minulle paljon paremmin kuin muut violetin sävyt.

Toinen violettiin hetkeen viittaava neule oli Ruoholaukan Maaritille lähettämäni Pumpulihuivi (ulla 1/07).Neulomani huivi ei tosin ole aivan ohjeen mukainen, sillä laiskana ohjeenlukijana, en huomannut, että perusmallikerran väliin tulee aina välillä pidempiä osuuksia sileää. No, ihan kaunis siitä tuli näinkin. Malli toimii mielestäni todella hyvin pätkävärjätyllä langalla, vai pitäisikö sanoa pikemminkin, että pätkävärjätty lanka toimii mallilla tosi hyvin. Lopputulos on molemmissa tapauksissa sama: Ei häiritsevää lätäköitymistä. Langan sävyt toivat mieleeni Maaritin, joten halusin neuloa siitä hänelle jotakin lämmittävää. Saajan blogissa on viehättävämpiä kuvia.

7 kommenttia:

villanne kirjoitti...

Kauniita neuleita!

Knitting Morgana kirjoitti...

Beautiful Kiri in that color.

hanna-h kirjoitti...

Oi miten kauniin värinen Kiri! Sopii sulle varmasti kuin nenä päähän :)

Markka kirjoitti...

Oh. Oh!
Mitkä huivit! Eka bongasin tuon alemman, ja sitten vasta näin ihastuttavan kirin. (Miten mä oikein selailen näitä blogeja, kummaa)

Ihanat, kauniit, mahtavat ja fantastiset.

Birletta kirjoitti...

Huiveja sinullakin pukkaa. Itse tein Pavonis-huivin Novitan Bambusta, käypä kurkkaamassa blogissani ;-) Kiitos kivasta mallista.

Lotta kirjoitti...

Tein Onervan sinisestä Nallesta, tykkäsin ihan äärettömän paljon - kiitos vielä ohjeesta! Huonoja kuvia on mun blogissa, jos kiinnostaa.

Ja Kiri on todella, todella kaunis :).

Elli kirjoitti...

Aivan ihanan värisiä huiveja!