perjantaina, marraskuuta 09, 2007

Joulupaja on aloittanut toimintansa

Vaikka tämän päivän sään perusteella ei oikein uskoisi, että talvi ja joulu tekevät tuloaan, aloitin alkuviikosta viimeinkin toteuttamaan ensimmäistä joululahjaneuletta. Pelkään pahoin, että tänä vuonna tulee enemmän kiire kuin edellisinä vuosina. Opiskelukiireet näyttävät kasautuvan ikävästi joulunalusaikaan. Onneksi keväällä ja kesällä tuli neulottua jo muutama neule tulevaisuuden varalle.Alkuviikosta aloitin äidille Shirley Padenin Wrapped in Tradition -ponchon Wrap style -kirjasta. Malli on todella kaunis ja addiktoiva. Reunuksen mallikerrassa mallineuletta neulotaan sekä oikealla että nurjalla, hidasta, mutta hauskaa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun neulon tuollaista pitsiä, ja varmasti kokeilen toistekin. Itse asiassa samanlainen poncho olisi tarkoitus tehdä joululahjaksi yhdelle ystävälle suurikokoisempana. Lisäksi päässä pyörii monenlaisia huivi-, hame- ja paitasuunnitelmia.

Huomenna menen kotikotiin käymään ja suoritan varastoselvityksen muita joululahjoja ajatellen. Sen tiedän jo nyt, että iskälle suunniteltu Linux -huivi vaatii alpacatäydennystä. Yritän tänä vuonna kuitenkin selvitä mahdollisimman pienin hankinnoin, sillä materiaalia löytyy ennestään jo kaapin täydeltä.

Ohimennen voisin vielä huomauttaa, että aloitin aloitin myös Mystic Waters Shawlin, jota voi käydä Ravelryssä vakoilemassa. Siitä tulee joululahja ystävälleni, jonka tiedän lukevan tätä, joten jätän siksi huivin näyttämättä. Hän siis tietää saavansa huivin ja värinkin valitsi itse, joten ehkä on ihan hyvä, että edes ulkonanäkö on yllätys, vai miten on Pihvi;)

5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Oi vitsit, oon haaveillu tosta wrapped in a traditionista. Ihanaa nähdä millaisen saat aikaan, se on niin kaunis malli!

milliini kirjoitti...

Mielettömän kauniin värinen lanka! Tulee varmasti upea huivi!

Lotta kirjoitti...

Ihanan näköstä oranssia lankaa :). Ja vaihdoin sun nimen pois siitä linkistä niinku pyysit - ymmärrän kyllä anonymiteettitoiveet.

särmä kirjoitti...

Jaana: Malli on tosissaan upea. Kuvio erottuisi yksivärisenä paremmin. Pingotuksen jälkeen vasta selviää, onko lopputulos onnistunut.

Milliini: Kiitos!

Lotta: Kiva:)

Liisa kirjoitti...

oranssi pirtsakkuus oli Pirtin kehräämöltä :>