torstaina, marraskuuta 15, 2007

Pientä edistystä pukinpajalla

Tämä joulunalusaika tulee olemaan tässä blogissa vähän tylsää aikaa, koska postaukset käsittelevät yhtä ja samaa aihealuetta, tonttuilua. Käsityskykyni ylittävän opiskelukiireen lisäksi, kun ei aika tahdo riittää edes joululahjojen neulomiseen, joten itsellle neulominen on asetettu pannaan. Akuutti säärystin- ja kauluritarve jää taka-alalle tässä hulinassa. Tiistaina pitäisi palauttaa laskosverho ja torstain tenttiinkin lukea jossain välissä. Joululoma tuntuu tämän jälkeen luksukselta. Enää neljä viikkoa!Äidin pitsiponcho on kiireestä huolimatta hyvällä mallilla. Junassa, luentojen välissä ja luennoilla olen ehtinyt neulomaan kohtalaisesti. Seuraavaksi vuorossa on kavennuskerros ja toiseksi viimeinen pitsineuleosuus. Ihan hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Ensimmäisessä kerässä oli paikoitellen kohtia, joissa ei ollut lainkaan mohairkuitua. Valkoiset tekokuituläikät eivät miellytä silmääni. Jälkiviisaus ei ajanpuutteen ja langan riittävyyteen liittyvien epäiyjeni takia auta, joten laikut saavat jäädä. Toivottavasti ne eivät häiritse äitiänikään ratkaisevasti.

Tänään aloitin bussineuleeksi iskälle poikittain neulottavan ainaoikein -kaulahuivin. Tästä tulee pari viime jouluna antamalleni Tychukselle. Ruskeaa ja mustaa alpacaa kaksinkertaisena siis. Huivista tulee aika lyhyt, joten jotain säätöä on varsinaisen neuleosuuden jälkeen luvassa.Nyt juomaan glögiä ja lukemaan ympäristöpsykologiaa. Onneksi tenttikirjat sentään käsittelevät mielenkiintoista aihetta.

6 kommenttia:

mursuliina kirjoitti...

jaksamista kiireisiin. ajattele kaikkea sitä tulevaa vapaa-aikaa:löhöilyä, neulomista ja ennenkaikkea herkuttelua :) pitsiponchosta on tulossa joku hyvin ihana juttunen.

Lotta kirjoitti...

pitsiponcho on kyllä tosi ihanan näkönen, tuo väri on niin upee ja noi pitsimallitki vielä

Jaana kirjoitti...

Sä oot edistynyt hienosti ton ponchon kanssa, siitä tulee varmasti mieleinen. Tsemppiä seuraavalle neljälle viikolle!

särmä kirjoitti...

mursuliina: Kiitos. Joululomaa ja itse joulua on tullut fiilisteltyä jo tovin. Olo on aika lapsellinen, kun millään ei jaksaisi odottaa:D

lotta: Kiitos, kunnia mallista kuuluu ohjeen tekijälle, värikehut otan mieluusti vastaan:)

jaana: Ihan mukavastihan se on edennyt. Malli on tosi koukuttava, joten sitä ei malttaisi esim. luennon päätyttyä laskea käsistään. Kiitos tsempistä tullee tarpeeseen tässä tulevina aikoina.

anni kirjoitti...

Hei :)
Menee vähän asian ohi, mutta opiskeletko sie psykologiaa?

särmä kirjoitti...

anni: En, vaan käsityötiedettä. Ymppäpsyka on sisustuskurssin tenttikirja:)