torstaina, tammikuuta 24, 2008

Kukkanuttu

Lauantaina aloittamani pikkunuttu valmistui aamulla. Pikkunuttu nimi muuttui Kukkanutuksi, koska neuleesta ei epäilyistäni huolimatta tullutkaan pikkuruista boleromaista vaatetta vaan ihan tavallisen pituinen lyhythihainen neuletakki.Kukkanutun langan, Noro Blossomin, neulominen oli mielenkiintoista. Oikean neulominen oli mukavaa ja helppoa, mutta nurjan sen sijaan välillä varsinaista taistelua. Langan möykkyisyyden takia silmukat jurrasivat vastaan kiristysvaiheessa. Tätä lankaa kannataisikin neuloa ehdottomasti pyörönä.Ostin langan sen ihastuttavan värin takia. Hieman minua kummastuttavat violetit pilkut, joita langassa on siellä täällä. Kylmä violetti ei mielestäni sovi muuten niin lämpöisiin väreihin. Ehkä se on se pakollinen inhokkiväri, joka täytyy löytyä jokaisesta norosta.Käytin nutun "peruskaavana" Kirsten Kapurin Sunkist ohjetta. Alkuperäisestä ohjeesta on kuitenkin jäljellä vain aloitussilmukat ja kaula-aukon lisäykset.Malli: Lopulta omasta päästä, apuja Kirsten Kapurin sunkististä (free Ravelry download)
Lanka: Noro Blossom väri 19 n. 200g
Puikot: 5mm
Koukku: 5mm


En ole täysin tyytyväinen kukkanuttuuni. Ulkoasu ja neuleen henki ovat kyllä täysin minua, mutta jälleen kerran onnistui neulomaan vähän liian ison vaatteen. Milloin tämä kirous katoaa? Lisäksi minua edelleen hieman mietityttää se seikka, että lanka olisi riittänyt myös slipoveriin, jota alunperin langasta suunnittelin. Neule pääsee kuitenkin käyttöön ja vasta sen jälkeen päätän, onko siitä tuleva slipoveri.

Hauskin asia neuleessa on ehdottomasti se, että sitä voi pitää mielensä mukaan oikea- tai nurjapuoli ylöspäin.

17 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihana! Noi värit näyttää muun asun kaa tosi kauniilta. Voi vitsit, osaisinkohan mäkin käyttää lyhythihaista neuletakkia. Onneks lilat pilkut ei pahasti ainakaan kuvista näy, joka norossa on tosiaan inhokkia joukossa.

Liina kirjoitti...

Herkullisen värinen!
Mulle tuli punaisen ja värikkään himo! Kaiken tän harmauden keskelle, juuri jotain tuollaista tarvitaan :)

Lotta kirjoitti...

Minustaki se on ihana :). En huomaa mitään liikaa löysyyttä, hyvin toi kerrospukeutuminen naamioi sen (ja näyttää tosi kivalta vielä, sitäpaitsi).

Hasbu kirjoitti...

Todella kaunis ja kuvien perusteella ainakaan ei liian isolta näytä.

Kanerva kirjoitti...

Aivan ihana! Tuo lanka on aivan ihanaa, just tuo väri.

hanna-h kirjoitti...

Oooh, minusta tuo on paljon kivempi kuin slipoveri. Tosiaan, ihan sun tyyliä :) Ihana!

janna kirjoitti...

Mielettömän suloinen<3

särmä kirjoitti...

Jaana: Kiitos. Etköhän sä osaa. Mulla ainakin toimi tosi hyvänä lämmikkeenä äsken, kun tuolla lumimyrskyssä tarvoin. Violetit pilkut ei tosiaan näe kuvissa, kun kuvat on niin epätarkkoja:D Yritän olla välittämättä niistä, kun ei ne niin isoja kuitenkaan oo.

liina: Kiitos ja olen samaa mieltä. Värit piristää.

lotta: Kiitos:) Mä kyllä huomaan, mut koitan nyt ainakin aluks elää sen kanssa, ettei tuu tehtyä hätiköityjä purkamispäätöksiä..

hasbu: Kiitos. Se on kyllä totta, että kuvissa tuo näyttää istuvan oikein hyvin. Ylimääräisyys on pääasiassa selässä, että siitä ehkä johtuu, ettei se oikein kuvissa näy.

Kanerva: Kiitos. Oon täsmälleen samaa mieltä:)

hanna-h: Kiitti. Ja kiva, et näyttää muidenkin silmissä multa:)

janna: Kiitos:)

Jenny kirjoitti...

Suloinen! Väri on niin ihana :-)

Tytti kirjoitti...

Tosi mukavan näköinen nuttu. Neuleen pinta näyttää kivan rouhealta. Eikä ole kuvista päätelleen ollenkaan iso.

särmä kirjoitti...

jenny & Tytti: Kiitoksia kovasti:)

Jatta kirjoitti...

Iiihana! Ja noi helmet.. oih.

Anni kirjoitti...

Ihana nuttu! Ja tosi kauniin värinen myöskin :o)

Soile kirjoitti...

Minusta tuo näyttää kivalle, pörröiselle? Väritkin ovat mukavat, itse en ainakaan kiinnittänyt mihinkään yökkösektoriin huomiota.

juuli kirjoitti...

Vau uinka ihana! Eikä yhtään iso! Myös kiitokset ohjeesta, panen tämän omalle listalleni...

särmä kirjoitti...

Anni: Kiitoksia:)

Soile: Langan pinta on tosiaan mukavan pörröinen. Ja se yökkösektori ei erotu kuin läheltä, joten voin muutaman päivän käyttökokemuksella todeta, ettei se enää haittaa.

juuli: Kiitoksia ja eipä kestä:)

MysteryKnitter kirjoitti...

How pretty!