sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

Swallowtail ja Gretel
Mielitty torui minua torstaina liian laiskaksi päivittäjäksi, joten ei kai tässä muu auta kuin päivittää.

Minua vaivasi vuoden ensimmäisten viikkojen ajan yhden työn -syndrooma ja viimeistelyhuvitus. Tilanne normalisoitui eilen, kun aloitusvimma alkoi takoa takaraivossa. Tässä kuitenkin viimeistelyhuvituksen tuloksia, kun tänään vihdoin oli vähän kirkkaampi päivä, joten kuvista tuli kelvollisia. Puhuin mammani kanssa puhelimessa ja viikon päästä 74 täyttävä mammani sanoi, ettei ole tällaista tammikuuta ennen nähnyt. No en ole minäkään. Kun ei ole valoa, niin olis ees lunta. Taitaa sekin vaan olla liikaa pyydetty.Takaisin oikeaan asiaan, eli Swallowtail shawlin ja Gretelin. Molemmat neuloutuivat valmiiksi jo viime syksynä. Swallowtail valmistui 15.9.2007 ja Gretelkin heti viikon päästä 22.päivä syyskuuta. Miksi nämä sitten ovat esittelyssä vasta nyt?

Swallowtail jäi kiireiden jalkoihin ja lopulta ihan unohtui odottamaan pingotusta neulekoriin. Gretel oli samassa paikassa odottamassa Swallown pingottumista. Eihän ole järkevää ottaa vain yhtä asustekokonaisuuden osaa käyttöön.
Ohje: Swallowtail Shawl by Evelyn A. Clark
Lanka: Angorinan ihanaa käsinvärjättyä(, jonka koostumusta en valitettavasti enää muista), reunuksessa paksua pirkkalankaa
Puikot: 5,5mm
Ja näin se mytätään kaulahuiviksi

Huivi on tarkoitettu pääasiallisesti kauluhuivikäyttöön. Lanka on upean väristä, kiitos Angorinan ja sopii enemmän kuin hyvin ruskean syystakkini kanssa, jota voi säästä johtuen pitää talvellakin. Huivia varten varaamani 90g loppui kesken reunuksen. Onneksi olin huiviin mätsäävät tumput mielessäni ostanut Tampereen Taitoshopista vanhan roosan sävyistä paksua pirkkaa, jolla sitten neuloinkin reunuksen loppuun. Lankojen paksuus- ja rakenne-ero on selkeä. Pirkka sopii väriltään niin hyvin huivilankaan, että kaulahuivikäytössä paksumpi reunus ei häiritse. Tästä tuli ihan lempikaulahuivi.

Tämä kirjoitus menee pelkäksi hehkutukseksi, sillä Greteliinkin olen erittäin tyytyväinen. Syynä tähän ovat kaunis malli ja todella miellyttävä lanka. Toissa syksynä Helsingin käsityömessuilta ostamani Aracaunian Atacama on 100% alpakkaa, pehmoista ja ennen kaikkea täydellisen väristä. Kuulostaa aika tyhmältä, mutta tämä kuivuneen veren väri on yksi ehdottomista suosikeistani. Palmikot hukkuvat hieman pätkävärjätyn langan väritykseen, mutta eivät minua häiritsevästi kuitenkaan. Ainahan hattuja tarvitsee, joten seuraavan Gretelin voisin tehdä ihan yksivärisestä langasta.Malli: Gretel by Ysolda Teague
Lanka: Aracaunia Atacama
Puikot: 3,75mm, 4,5mm
Ensi viikolla asiaa aloitusvimman seuraamuksista.

5 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Ihana huivi, tykkään väreistä tooosi paljon! Mistä tuon baskerin ohjeen löytää? Kovin kaunis sekin!

Kanerva kirjoitti...

Ihania neuleita!

särmä kirjoitti...

Kata: Unohdinkin näköjään linkata ohjeeseen. Kyseessä on Ysolda Teaguen malli. Ja kiitos:)

kanerva: Kiitän.

Hansu kirjoitti...

Upeita töitä :)

Anni kirjoitti...

Ihastuttavan värinen neulesetti! : )