sunnuntaina, marraskuuta 09, 2008

Shedir ja suuri pudotus

Äidillä on syntymäpäivä marraskuun loppupuolella. Viime vuosien aikana minulle on vakiintunut tapa lahjoa häntä jotenkin. En muista, koska ja miten tämä perinne syntyi. Mutta koska pidän niin kovin ihmisten lahjomisesta äidin synttäri on muodostunut vähän sellaiseksi henkilökohtaiseksi pikkujouluksi tai varaslähdöksi jouluun. Yleensä joulunodotuskin on alkanut äidin synttäripäivästä ja kiihtynyt kohti itsenäisyyspäivää. Liekö tämän länsinaapurissa majailemisen syytä, mutta tänä vuonna joulunodotus alkoi jo marraskuun ensimmäinen päivä ja tällä menolla on jo itsenäisyyspäivän aikoihin sietämätöntä. Juu, olen jouluihmisiä.

Men, takaisin asiaan. Äiti saa siis tänä vuonna punaisen, villaisen Shedirin. Tämä päähinehän oli tarkoitus toteuttaa jo äitienpäivälahjaksi, mutta yhteistyö vihreän Bambun kanssa ei ottanut sujuakseen, jotain lahjus vaihtui silloin kaupalliseen. Äiti ihastui Yll o Tyllissä tähän punaiseen Shetlannin villaan ja lupasin tehdä siitä hänelle pipon synttärilahjaksi. Aivan täysi yllätys tämä lahja ei siis ole, malli vain ja nuo herkut. Toivottavasti hattu on mieleinen.Kuvan villapaita on jonkun tuntemattoman tuotantoa, kirpputorilöytö siis.
Malli: Shedir
Lanka: Yll o Tyll Shetlands ull 33g
Puikot: 3mm


Langankulutuksesta langan varastointiin. Kuten useimmat varmaan tietävät kuulun Ravelryn lankalaatikkoon, joten uuden langan hankkiminen on kiellettyjen tekojen listalla. Tämänkin uhalla lähdin perjantaina seikkailemaan Kistaan (pohjois-Tukholmassa) ja löysin itseni Syfestivalenista. Ja senhän tietää, mitä seuraa, kun yhdistää minut ja käsityömessut: lankaostoksia tietenkin. Hienosta ja suomalaiselle erilaisesta lankatarjonnasta huolimatta selvisin mielestäni kohtuullisen hyvin, enkä sortunut ostomaniaan. Osittain toinen tarina on sitten se, kun eilen marssin Yll o Tylliin kera 15% kanta-asiakas rabatin. Lankaa tarttui mukaan enemmän kuin messuilta, mutta kaikki ostokset voidaan laskea luvallisiksi, jos lankalaatikon sääntöjäni luetaan vähän rivienvälistä. Lankaa tarttui siis vain lahjaneuleisiin ja vinsentti-setin tumpuiksi.

Muutamia poimintoja uusista langoista:

Mirasol yarns Hacho. Sain tämän ilmaiseksi kiltiltä Garnhärvanin tädiltä, kun uskalsin avata suuni ja kertoa, että olin saanut väärää väriä tilatessani lisälankaa tulipunatakkiin. En viitsinyt tuolloin valittaa, koska paperiin oli kirjoitettu, että tilaamani väri on loppu. Ystävällinen täti, jonka mies muuten on suomalainen, sanoi, että virhe on hänen ja käski valita jotain lankaa tilalle:) Valitsin sitten tämän, koska en tod.näk. ikinä tulisi tätä itse ostaneeksi kauniista väreistä huolimatta.
Venäläistä ohuttakin ohuempaa pellavaa. Ilmiselvä Rowanin Butterfly eikö vain. Nyt vain toivotaan, että tämä 3x360m riittää. Saattaa mennä aika tiukoille nimittäin.
Ja vielä Yll o tyllin ostoksista esittelyyn pääsevät tulevat Vinsentti-tumput. Päädyin sitten tavisvillan ja Colinetten Mohairin yhdistämiseen, kun one zeron löytäminen tuntui liian monimutkaiselta.

2 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kaunis pipo ja ihana väri :)

Lotta kirjoitti...

Kokeileppa vaikka kirjainta j. Mutta en paa pahakseni kuolattavia lankakuviakaan... =)