tiistaina, helmikuuta 17, 2009

Koukulta pois

Kilometrikirjoitukset jatkuvat. Vuoden alussa minua puraisi hanskakärpäsen lisäksi virkkauskärpänen. Halusin myös kuluttaa lankavarastoani ja saada keskeneräisten määrän vähän inhimillisemmäksi. Virkkaus kuluttaa tunnetusti enemmän lankaa kuin neulominen, joten tekniikan valinta ei jäänyt epäselväksi.
Ensimmäisenä otin työn alle mökin maton, joka oli roikkunut keskeneräisenä jo melkein kaksi vuotta. Suivaannuin liian lötköihin tilkkuihin kasausvaiheessa ja matto jäi kesken. Neliöiden löysyys harmitti edelleen, joten purin ja virkkasin tilkut uudelleen pienemmällä koukulla. Koska neliöiden koko pieneni, jouduin virkkaamaan myös kymmenkunta neliötä lisää.
Malli: Isoäidin neliö muunnelma
Lanka: Novita Helen, Vesa sukkalanka ja tuntematon kirppariakryyli yht.370g
Koukku: 3,5mm

Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen. Väritys sopii mökin verhoihin ja on tunnelmaltaan muutenkin hyvin mökkimäinen. Lisäksi sain kulutettua tähän projektiin ihan kiitettävästi kammolankoja.

Kammlankojen kulutus kiinnosti maton valmistuttua entistä enemmän ja seuraavaksi otinkin käsittelyyn ala-asteella paikallisesta käsityöliikkeestä ostamani pastelliset kippuralangat. Vyötteet ovat kahdentoista vuoden aikana kadonneet jonnekin, joten tarkkaa tietoa langan koostumuksesta ei ole. Polttokokeellahan tuo selviäisi, mutta ihan jo näppituntuman perusteella veikkaisin langan olevan pääasiassa keinokuitua, tod.näk. akryylia.

Lankojen väritkään eivät enää puhutelleet, mutta koska olen omilla rahoillani nämä langat joskus ostanut, on minun myös itse kulutettava ne pois. Ultsilta ostettu Japanilainen elukkakirja esiin ja pupuja virkkaamaan siis. Liian pieni koukku ja kaksinkertainen lanka eivät olleet kaikista paras idea käsien kannalta. Pinnasta tuli ainakin tarpeeksi tiivistä, eivätkä täytteet pursuile virkkuun välistä. Nämä veijarit päätyvät todennäköisesti opetusmateriaali käyttöön.
Liila ja Roosa Pupunen
Malli: The amigurumi book(rav.link)
Lanka: Tuntematon kippuralanka, vviol. 34g ja vpun. 36g
Koukku: 3mm

Samaan syssyyn aloitin myös meikkipussin virkkauksen. Vanha pussukkani on jo kovin likainen ja rähjääntynyt, joten uudelle oli tarve. Päällisen virkkaamiseen ei vierähtänyt kuin reilu tunti. Sisäpussukan ompelu, tai oikeammin sen aloittaminen, kestikin sitten vähän suunniteltua kauemmin ja pussukka valmistui vasta viime viikolla.
Malli: Mallivirkkaus Quahog Beach bagista
Lanka: Tuntematon kirpparilta hankittu nauhalanka 52g
Koukku: 4mm
Pussukasta tuli lopulta aika prinsessamainen. Tykkään ja sopii mielestäni mainiosti meikkipussiin.

Viimeisin valmistunut virkkaus on keltaisen Mambon jämästä virkkaamani rintakukka. Kukka on virkattu virkkaa ja pura tekniikalla. Kokeilin siis vähän erilaisia silmukoita ja päädyin lopulta tällaiseen. Tavoitteena oli saada Mambon loppu käytetyksi ja siinä onnistuin. Lopuksi ompelin kukan keskelle vielä muutaman väritykseen sopivan napin.
Malli: Virkattu kukka, omasta päästä
Lanka: Novita Mambo kelt. 18g
Koukku: 6mm

Viimeistelyä odottaa vielä kaksi virkattua työtä. Ystävän lasinaluset pitäisi rohkaistua tärkkäämään ja eräiden sammakkoveljesten ruumiinjäsenet taas ommella yhteen. Sammakot jäävät tod.näk. odottamaan kuun vaihtumista, koska värinsä puolesta passaavat Project Spectrumiin, johon ajattelin vuoden tauon jälkeen taas osallistua.

6 kommenttia:

MinskuH kirjoitti...

Aivan ihania virkkuutöitä, näiden kuvien näkeminen innostaa itseänikin tarttumaan virkkuukoukkuun :)

emeline kirjoitti...

I really love your blanket!

Villapallo kirjoitti...

Oi kun ihanan värisiä tilkkuja!!

Maaru kirjoitti...

Nätti on mökinmatto, mutta meikkipussi vielä somempi! Ei kuitenkaan liian ihqu, vaan jotenkin vintage.

särmä kirjoitti...

Kiitoksia:)

Maaru: Itsekin tykkään, että meikkipussi on sopivan söpö olematta kuitenkaan imelä.

Anonyymi kirjoitti...

Rent a limousine. Propose to her in the limo thomas sabo shop
on the way to or from your special evening. thomas sabo anhänger günstig
Be sure to bring champagne or sparkling thomas sabo engelsflügel
cider to celebrate.Rent your favorite romantic movie. Make it special with homemade popcorn and her favorite movie treat. thomas sabo schmuck
Tell her you want your own happy ending by thomas sabo
proposing as the credits roll at the end.Give her three roses: angebote thomas sabo armbänder
Tell her one represents the past, one represents the present kette thomas sabo
and the last one (with the ring tied to it) represents the future. thomas sabo schmuck günstig
It is estimated that 110 million roses will be angebote thomas sabo ohrschmuck
sold for Valentine’s Day so be sure to order your angebote thomas sabo
roses early for the prettiest petals.