keskiviikkona, helmikuuta 25, 2009

Villapellavapuupaita
Olen iloinen uudesta sinisestä paidastani. Vielä iloisempi olisin, jos paita olisi jonkun muun värinen. Harkitsen edelleen paidan värjäämistä. Asia ei ole aivan yksinkertainen, koska lanka sisältää sekä villaa että puuvilla ja pellavaa. Kasvikuidut vaativat kiinnittyäkseen suolaa, kun taas villa eläinkuituna tarvitsee etikkakäsittelyn. Lankaa jäi jäljelle yli kolme kerää, joten koevärjäysten tekemisen pitäisi onnistua.Malli: Tree Jacket by Sarah and Rachel, koko XS
Lanka: Sandnes Kampgarn Spinneri Pompei
Puikot: 5mm

Tämänkin neuleen kohdalla onnistuin ensin arvioimaan itseni liian suureksi ja aloitin S -koon neulomisen. Sovittelin neuletta tasaisin väliajoin ja jo kainaloiden kohdalla alkoi tuntua, että neuleesta tulee liian iso. Ajattelin kuitenkin, että en voi mahtua XS -kokoon, joten parempi neuloa vaan eteenpäin. Lantion kohdalla ymmärsin, että sellaisena en tulisi neuletta koskaan käyttämään. Purin ja aloitin uudestaan, ja pienempi kokokin on kaikkea muuta kuin kittana.Ohje oli selkeä ja mukava neuloa. Muokkasin neuletta vähän enemmän itseni näköiseksi ja neuloin ainaoikein kaitaleet sekä hihansuihin että helmaan.

8 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Puupaitasi on kaunis. Neulepinta näyttää ihanan rouhealta,johtunee just pellavasta.

Kaisa kirjoitti...

Todella kaunis paita. Lanka kuulostaa mielenkiintoiselta. Yksi suosikki(osto)neuleistani on villa-puuvillaa ja se on käytössä tosi miellyttävä.

Laina kirjoitti...

Hieno neule! Värikin on musta hieno, toi lanka tuo kivaa rouheutta siihen. Oon huomannut, että epäsiloinen villa on hyvä materiaali totutella itselle vähän vieraampiin väreihin. Ja tummansininenhän taitaa olla nyt muotia ;)

särmä kirjoitti...

Tytti: Kiitoksia.Juu, rouheuden syy on pellava. Paikoitellen lanka oli jopa aika piikikästä. Taisi pellava olla rohdinta eikä aivinaa.

Kaisa: Kiitos. Lanka on vuosikerta tavaraa yläasteen lankavarastosta. Nykylangoista Sandnesgarnin Scala taitaa olla lähinnä vastaava. Juoksevuus on ainakin sama, vaikka kuitujen suhde onkin hieman erilainen. Pompeissa puuvillaa ja villaa on molempia 40% ja pellavaa 20%. Scalassa näyttäisi Ravelryn mukaan olevan 64%puuvillaa, 26%villaa ja 10%pellavaa.

Laina: Kiitti:) Joo, eiköhän tuota tuu noinkin käytettyä. Pitää vaan olla sitten muut vaatteet ja asusteet niitä ihan omimpia värejä.

Vampira kirjoitti...

Upea!

Scheherazaad kirjoitti...

A lovely sweater.It looks good on you.

Peppiina kirjoitti...

Kaunis paita! Ymmärrän värjäysintosi (olen anti-sini-ihminen), vaikkakin kyllä sinulle mielestäni sopii sininen väri mitä parhaiten.

Ja hei, Synttärionnea! Ravelry paljasti. :) Toivottavasti syntymäpäiväsi on tehnyt harmaasta päivästä vähemmän harmaan...

Anonyymi kirjoitti...

Rent a limousine. Propose to her in the limo thomas sabo shop
on the way to or from your special evening. thomas sabo anhänger günstig
Be sure to bring champagne or sparkling thomas sabo engelsflügel
cider to celebrate.Rent your favorite romantic movie. Make it special with homemade popcorn and her favorite movie treat. thomas sabo schmuck
Tell her you want your own happy ending by thomas sabo
proposing as the credits roll at the end.Give her three roses: angebote thomas sabo armbänder
Tell her one represents the past, one represents the present kette thomas sabo
and the last one (with the ring tied to it) represents the future. thomas sabo schmuck günstig
It is estimated that 110 million roses will be angebote thomas sabo ohrschmuck
sold for Valentine’s Day so be sure to order your angebote thomas sabo
roses early for the prettiest petals.