lauantaina, tammikuuta 30, 2010

Valkopalmikkotumput

Sain viime syksynä mammalta vyyhdin Virtain 2-säikeistä villalankaa, jonka hän puolestaan oli saanut tuttavaltaan. Heti oli selvää, että langasta syntyisi tumput. Ensin suunnittelin yksinkertaisia huovutettuja tumppuja, mutta lopulta päädyin käyttämään käsineiden pohjana Karismalapasten ohjetta.

Valkopalmikkotumput
Ohje: Iida Glumoffin Karismalapaset tuplana ja omin muokkauksin
Lanka: Virtain villa 2-säikeinen villalanka 84g
Puikot: Päällitumppu 3,75mm, sisätumppu 3,5mm


Olen ennenkin huomannut, että valmiiden tumppuohjeiden käyttäminen ei kohdallani tuota kovinkaan hyviä tuloksia. Tämä tuli todistettua myös Karismalapasten kohdalla. Ensisijainen syy on varmasti isohko käteni ja toinen se, että pidän todella istuvista hanskoista. Joten säätämiseksihän tämäkin projekti meni ja siksi näiden neulominen tuntui vähän pakkopullalta.

Tälläkin kertaa jouduin vaihtamaan puikkokokoa kahdesti päätyen lopulta 3,75mm puikkoihin. Lisäksi neuloin toisen käsineen kokonaan kahteen kertaan ja vielä muokkasin tumppujen kärjet pidemmiksi kolmesti. Kämmenpuolen nurjaneulos ei miellyttänyt silmääni, joten vaihdoin sen sileäksi neuleeksi. Samoin neuloin peukalot sileänä oikeana sileän nurjan sijaan.

Koska lanka oli todella riittoisaa ja viime päivien kovat pakkaset nipistelivät epämiellyttävästi sormenpäitäni päätin tehdä tumpuista kaksinkertaiset.

Päällilapasten valmistuttua poimin varresta 3,5mm puikoilla 36s eli neljä silmukkaa vähemmän kuin päällilapasissa. Tumpuista tuli kaksinkertaisina todella paksut ja lämpöisen oloiset. Nyt pitäisi sormien pysyä lämpiminä. Taidankin lähteä tästä heti testaamaan.

12 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Komeat lapaset ja varmasti lämpimät! =)

ElioS kirjoitti...

Onpas tosi kivan näköiset!

Nasti kirjoitti...

Kauniit, herkät ja ah niin klassiset tumput, varsinkin tuossa värissä!

Jaana kirjoitti...

Ihanat lapaset! Valkoinen näyttää kyllä upealta muhkeissa palmikoissa.

Anni kirjoitti...

Kauniit ja varmasti myös lämpimät!
Itselle en voisi valkoisia lapasia ajatellakaan, kun kaikki vastaantulevat koirat pitää käydä silittämässä, tumput olisi viikossa vaihtaneet väriä vähän vähemmän puhtaaseen valkoiseen...

Heidi kirjoitti...

Ohjeen muokkaaminen on kannattanut, todella kauniit lapaset :) .

särmä kirjoitti...

Hepsi: Kiitos, juu lämpimät olivat, melkein liiankin nyt kun pakkaset vähän lauhtuivat.

ElioS: Kiitos!

Nasti ja Jaana: Kiitoksia ja tuo väri tosiaan tuo palmikot kivasti esille.

Anni: Mä oonkin niin allerginen koirille, etten viitti niitä pahemmin silitellä, ettei kulkeudu karvat sisätiloihin:)

Heidi: Lopputulokseen olen kyllä ihan tyytyväinen, jos olisin tehnyt laskelmia paperilla, olisin varmasti säästynyt ainakin osalta säätämiseltä:D

Tiina kirjoitti...

Minullakin on menossa nuo Karismat parhaillaan. Ja omia muokkauksia tehty, kun ei meinaa millään tulla sellaiset kuin tahtosis. Itse asiassa huomasin, että toinen on jopa sentin pidempi kuin toinen, eikä oivalla yhtään miksi. Taidan tehdä tuon peukalon sileällä niin kuin sinäkin, näyttää kivalta.

Lettu kirjoitti...

Oi, kauniit lapaset ja varmasti lämpöiset. Olen heikkona palmikkoihin, aah !

Nina kirjoitti...

Hurmaavia lapasia <3

Päivi kirjoitti...

Ihanat lapaset, niin muhkean ja pehmoisen näköiset. Ja tuo valkoinen väri taitaa olla ihan paras tuolle mallille :)

Anne-Mari kirjoitti...

Niin kauniit lapaset!