tiistaina, helmikuuta 02, 2010

Helmikuu haltuun

Tammikuusta tuli hyvä neulekuukausi, kun sävelet olivat selvät jo kuun alusta sen suhteen, mitä haluan saada aikaiseksi. Helmikuussa ajattelin noudattaa samaa periaatetta ja tällä kertaa jopa kirjoittaa ylös, mitä toivoisin saavani tässä kuussa valmiiksi. Lähtökohtani tänä vuonna on neuloa vähintää 800 grammaa kuussa, niin että saavuttaisin vuoden lopussa 10 kilon kokonaistavoitteeni.
Toiveissani oli aloittaa kuukausi puhtaalta pöydältä, mutta viikonloppuna sainkin viettää aikaa tärkeiden seurassa, joten viime hetken neulominen jäi hyvästä syystä odotettua vähemmäksi. Ensitöikseni neulonkin valmiiksi veljen tyttöystävän tumput ja vasta sitten siirryn alkuperäisen suunnitelman mukaiseen neulomisjärjestykseen. Villeimmissä haaveissani olin toivonut saavani tammikuussa neulottua myös Little Birds -tumput, jotka ovat keikkuneet ravelryjononi kärjessä jo pari kuukautta. Tumput saattavat kuitenkin joutua odottamaan jopa maaliskuuhun ennen kuin pääsevät puikoille.

Helmikuun teemaksi valikoituivat vaivihkaa olympialaiset. Siksi kuukauden keskeneräinenkin on kämppisystävän Canada-sukat, joita jo aloittelin joululomalla. Huikea kymmenen sentin mittainen aloitus, menee kuitenkin purkuun ja otan uuden yrityksen 0,25mm suuremmilla puikoilla. Miten se onkin niin vaikea uskoa, että käsialani on tiukahko. Lisäksi jätän varren kierrereunan todennäköisesti tekemättä, koska se miellytä silmääni.
Toinen olympialaisiin liittyvä neule on iskän Hero Pullover, jonka ajattelin aloittaa kisaneuleeksi. Iskälle on pitänyt neuloa paita jo kohta kolme vuotta. Viime syksynä viimein ostin langat ja löysin sopivan ohjeen. Suunnittelin aloittavani paidan joululomalla, mutta inspistä ei löytynyt vielä silloin. Nyt tuntuu, että hetki olisi sopiva.


Helmikuun kolmas haave on neuloa äidille ensi jouluksi helmineuleinen Clapotis Novitan pätkävärjätystä Ainosta. Olen neulonut itselleni helmineulekaulahuivin samasta langasta ja mielestäni lanka näyttää harvinaisen siedettävältä helmineuleena. Tämän projektin toivon saavani alulle heti Kaisan sukkien jälkeen, koska jos iskän sankaripaita ei valmistu helmikuun loppuun mennessä saavutan Clapotiksen avulla langankulutukseni tavoite grammat myös helmikuussa, koska tammikuun jäljiltä helmikuun tavoitteesta puuttuu vain 434 grammaa.

Ei kommentteja: