tiistaina, helmikuuta 09, 2010

Reipas -setti

Pari viikkoa sitten vierailin ystäväni luona ja vein samalla syksyllä neulomani pienelle tytölle syksyllä neulomani porkkanapipon. Paukkupakkasviikolla myssy tuntui kovin ohuelta ja yhtäkkiä huomasinkin suunnittelevani paksumman myssyn tekemistä.

Olin jo syksyllä ihastunut virkatun Herne-pipon ohjeeseen ja lisäksi saanut jostain päähäni, että karkkiraitaveikka ja ruskearaitaveikka voisivat näyttää vinkeiltä yhdessä. Toissa viikonloppuna otinkin koukun käteen ja virkkasin pienelle tytölle vähän pakkasen kestävämmän myssyn.

En erityisemmin pidä tupsujen tekemisestä, mutta tämä pipo tuntui suorastaan vaativan päälaelleen keikkumaan tupsua. Siispä uhrauduin ja väkersin tupsun.

Ohje: Herne by Lilia Mankki
Lanka: Raitaveikka ruskea 40g ja karkki 51g
Koukku: 3mm, nauhoissa 3mm sukkapuikot

Koska lankaa jäi melko paljon yli, neuloin myssyn seuraksi vielä raidalliset tumput, jotka valitettavasti osoittautuivat aika nafteiksi. Pitkät varret saivat sentään kehuja. Näiden pikkuruisten neuleiden koon arvioiminen on minulle kyllä edelleen täysi mysteeri.

Reippaat tumput
Ohje: Osviittaa Novitan lapastaulukosta
Lanka: Raitaveikka ruskea 8g ja karkki 22g
Puikot: 3mm

10 kommenttia:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Oi, mää tykkään noista väreistä! Tosi kaunis tuo Herne! Enpä ollut tuohon ohjeeseen ennen törmännytkään. Kiitos vinkistä :)

intsu kirjoitti...

Kauniita pipoja,varsinkin juuri tuo virkattu.

Mari kirjoitti...

Ihanat!

Hepsi kirjoitti...

Kauniita neuleita!

Anonyymi kirjoitti...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Heidi kirjoitti...

Söpöisiä pieniä myssyjä! Kyllä näin kylmällä tarvitaankin villaista päälle. Ja tuon koon arviointi on vaikeaa, vaikka itsellä onkin tuollainen pieni malli... =)

särmä kirjoitti...

Kiitos kaikille!

tiunu kirjoitti...

Juu, ovat kyllä molemmat mainioita myssyjä, porkkanainen hyvä autoreissuille ja tuo herne sit ulkoillessa. Äiti kun näki sen se heti alkoi ihmetellä miten se on tehty. Hieno tuo pinta siis. :) Tumppuja ollaan käytetty kyl myös, ihan hyvin ne menee, pysyypähän kädessä, kun ei oo liikaa ylimäärästä. :D

Sipi kirjoitti...

Ihania,varsinkin tuo virkattu pipo on tosi kaunis, upea väriyhdistelmä siinä :)

Puputsi kirjoitti...

Suloinen herne, tykkään tosta raidoituksesta, just sopivan iloinen lapselle.