lauantaina, helmikuuta 06, 2010

Welsh Country Mittens

Sain viime viikolla kuulla, että veljeni tyttöystävällä on vain yhdet tumput. Omat sormeni palelivat paukkupakkasilla jopa kaksissa hanskoissa, joten huomasin ohimennen lupaavani neuloa hänelle toiset käsineet.
Lupaus oli vähällä aiheuttaa ensimmäisen sortumisen langanostolakkoni aikana. Kerä Novitan Luxus Alpacaa pääsi Itäkeskuksen Prismassa ja ostoskoriini asti, kunnes päätin vielä kerran tarkistaa hesan lankalaatikkoni.

Tarkistus kannatti. Hetken ajan pohdin jo säärystimiin varaamani ruskean maijan uhraamista tähän projektiin, kunnes yhden lankapussin alta paljastuivat harmaat Gjestalin Sildret. Olin ostanut yhdet kerät harmaata ja tummanharmaata Sildreä veljen joululahjasukkia ajatellen. Lanka, joiden kaveriksi Sildrejä aioin olikin hivenen paksumpaa kuin muistin, joten Sildret joutuivat laatikkoon odottelemaan, jos keksisin niistä joskus jotakin. Nyt löysin ne kuin tilauksesta.
Ohje: Inspiroiduttu Nancy Bushin Welsh Country Stockings -sukista
Lanka: Gjestal Sildre harm. 26g ja t.harm. 39g
Puikot: 3mm

Harkitsin ensin neulovani paksuin raidoin raidoitetut tumput, mutta idea ei tuntunut aivan saajansa tyyliseltä. Sitten muistin Lotan ja Mirzun hienot Welsh Country Stockings -sukat joista sain hyvän idean tumppuihin. Neuloin siis pitkähköt ranneosat tavallisella harmaalla ja katsoin kirjoneulekuvion Ravelryn sukkaprojekteista, koska en omista tarvittavaa kirjaa. Kämmenosat puolestaan neuloin tummanharmaalla.

Olen oikein tyytyväinen tumppuihin. Niistä tuli mielestäni klassiset ja kirjoneulekuvio ranteen kohdalla näyttää kuin korulta. Lanka oli mukavaa neulottavaa rakenteensa ja värinsäkin puolesta. En ole pitkään aikaan neulonut mitään harmaata, koska se ei kuulu lempiväreihini, vaikka sopisikin hyvin perusväriksini ruskean rinnalle.

7 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniit, harmoniset lapaset!

Villanne kirjoitti...

Kauniit!

Jaana kirjoitti...

Tosi kauniit lapaset!

särmä kirjoitti...

Kiitoksia kaikille:)

Mewril kirjoitti...

Nää on nätit :)
(ja hei, ihan turhaan purit! Ens kerralla et varmana pura!)

Anonyymi kirjoitti...

How clever of you to adapt that pattern to mittens!

I just finished a pair of socks with that pattern - maybe I should make matching mittens?

särmä kirjoitti...

Mewril: Enkä purkanu;D

Inglesidebelle: Thanks! I´m sure matching mittens and socks would look nice together.