sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Onerva, sohvi ja paprika

Project Spectrumin hengessä aloittamani kurinpalautus on jopa tehonnut. Ensiksi viimeistelyviikonlopun suurin saavutus, itse pääspectrum - Onerva-huivi, jonka olen itse suunnitellut. Huivi on ensimmäinen koskaan itsesuunnittelemani kolmiohuivi. Mielestäni siitä tuli kiva:) Pitsimalliin apua katsoin Stanfieldin kauneimmat kuvioneulemallit kirjasta.


Malli: Onerva, omasta päästä
Lanka: Punakirjava Nalle colori n. 116g
Puikot: 4mm ja 80cm pyörönä


Sitä voi pitää myös näin


Ja tässä vielä lähikuva
Kuvassa vilahtelee myös paprikainen baskerimyssy sekä vähemmän edustava pärstäni
Materiaali: punaisia jämälankoja.
Tekniikka: Pylväät ja kiinteät silmukat.
Malli: Kokeile, erehdy ja kokeile uudestaan.


Teeveesopin tapaan: Eikä tässä vielä kaikki! Ensimmäinen sohvini näki myös päivänvalon tänä viikonloppuna. Sohvi tosin tuli täysin takavasemmalta ja kiilasi ohi. Se on ihan kiva. Vähän hahtuvassa oli violettia, mutta eikös tuo spectrumista silti käy..

Ohje: alkuperäisenä täällä sekä Ziinan kätevä suomennos
Lanka: Virolainen hahtuva kertaa kaksi säiettä
Puikot: 6mm ja 40cm pyörö sekä kaksi 6mm sukkista


Kun on oikein monta juttua melkein valmiina, voi esitellä oikein monta juttua yhtäaikaa valmiina. Ystävällä oli viikko sitten 18- vuotis synttärit ja tällaiset matkaavat hänelle jälkilahjuksena.


Nämä ovat varmaankin maailman epämuodostuneimmat karvanopat ikinä, mutta ajatushan on tärkein, vai kuinka?
Malli: S&B Nation
Lanka: Punainen Novitan Teddy n. 60g
Puikot: 4.5mm


Sitten jos joku tänne asti pääsi, niin tässäpä olisi tällainen tervehdys:

Kiinni jäit! "Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa että sinun täytyy kommentoida. Kommentoi ihan mitä haluat, kunhan teet sen. Laita tämä teksti omaan blogiisi ja nappaa kaikki blogiasi lukevat."

Itse jäin kiinni ensin täällä ja muutaman minuutin kuluttua täällä.

keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Vihdoinkin

Lyyra-sukat ja pikkuveljen hahtuvatumput valmistuivat. En ole opiskelukiireessä ehtinyt niitä kuvaamaan. Tässä olisi kuitenkin kuvapala tumpuista ennen pesukonekäsittelyä.

Juu, ei mitään hajua, mistä tuo bambuinen kaveri on tuohon eksynyt..


Lyyrat löytyvät puolivalmiina täältä.

Kirjoitukset ovat menneet ihan ok. Kaunis kiitos tsemppaajille:)Ylihuomenna on matikka->pelottaa. Tänään vanhoja kokeita laskeskellessani tajusi vihdoinkin yksikköympyrän toimintaperiaatten. Jee!! Vielä kun viime hetkillä ymmärtäisin limekset ja lineaariset optimoinnit, niin johan alkaisi päivä paistaa. Valitettavasti todellinen tilanne ei ole yhtä valoisa kuin haavekuva..Kun matikka on ohi, on maanataina enää enkku ja sitten alkaa elämä!lue:keskiviikkona Tallinnaan synttäripäivää ja kirjoitusurakan loppumista juhlistamaan. Serkku jo lupaili minulle sieltä lankoja lahjaksi:)

Äiti kävi eilen pääkaupungissa ja toi minulle interweave knitsin tuliaiseksi. Oli kuulemma ollut vähällä ostaa lankakeränkin. Harmi, ettei ostanut. Toisaalta onhan minulla ennestäänkin lankaa ihan riittämiin..

perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Esihistoriaa

Erehdyin toissapäivänä katsomaan teemalta maan povesta- ohjelmaa. Nyt on sitten koluttu museoviraston sivut, finnica ja googletettu muutama muukin tiedonjyvä isovanhempieni kotikylän historiasta. Kesämökkimme ja äitini lapsuudenkodin maisemissa on Pyhävuori- niminen vuori. Joskus lapsena kävimme retkellä äiti, veljeni ja minä vuoren huipulla katsomassa kivimuodostelmaa, jossa kivien sanottiin olevan ympyrämuodostelmassa. En muista löysimmekö paikkaa. Muistan kyllä tiputtaneeni maahan suolapähkinöitä hirville:)

Viime kesänä kiinnostuin aiheesta uudelleen ja kyselin isovanhemmiltani paikan historiasta. He kertoivat, että 60- luvulla läheiseltä pellolta olisi löytynyt muinaisesineitä. En muista nyt aivan tarkasti minkälaisia. Löytöjen takia paikalla oli käynyt jotain porukkaa etsimässä uhrikiveä, jota ei kai kuitenkaan koskaan löytynyt. Tästä innostuneena kiipesin Pyhävuorelle tutkimaan kivimuodostelmaa. Karhua peläten tutkiskelin ympäristöä, mutta en havainnut mitään silmiinpistävää.

Asia pääsi unohtumaan, mutta nyt ohjelmaa katsottuani innostuin uudelleen. Olen päättänyt ottaa selvää, mitä pellolta oli löytynyt ja miltä ajalta löydöt olivat. Paikannimistö viittaa mielestäni mahdolliseen asutukseen. Voin toki olla väärässäkin, mutta minusta olisi mukava tietää, miten entisajan ihmiset ovat eläneet alueella, joka merkitsee minulle hyvin paljon.

Neulomukset jumittavat. Huivi on jo niin leveä, että kerrokset alkavat olla tuskastuttavan hitaita:(

sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

Loputon Nalle colori ja muuta valitusta

Kaivoin kaikki punaiset, vaaleanpunaiset ja pinkit lankani esille aloittaakseni ensimmäisen projektityöni. Minulla oli tarkka suunnitelma siitä ,mitä ryhtyisin tekemään. Langat eivät kuitenkaan totelleet tahtoani, vaan suunnitelmat menivät uusiksi. Yksi kerä pääsi kuitenkin tosi toimiin. Muut raukkapoloiset jäivät lattialle odottelemaan seuraavaa siirtoa.



Punainen, hieman vajaa nalle colori- kerä (kyllä, näitä on kaksi) alkoi kuiskailemaan kiihkeästi. Se tahtoi lopultakin tulla siksi, miksi sen piti tulla jo heti ostohetken jälkeen(kaksi vuotta sitten?), eli kolmiohuiviksi. Vastasin kerän kutsuun. Olen lopen kyllästynyt kyseiseen lankaan ja nyt jos koskaan minulla on mahdollisuus päästä siitä inhottavasta tunteesta, ettei tuostakaan mokomasta tullut sitä, mitä piti. Ahkeran uurastuksen seurauksena on syntynyt jo 110 kerrosta kolmiohuivia. Valmiina huivin pitäisi olla n.160cm leveä itse suunniteltu pitsihörhelö. Toivottavasti lanka riittää, sillä en haluaisi enää ainoatakaan punaista nalle colori kerää tähän talouteen. Toisaalta lapaset samasta langasta voisivat olla kivat..



Sivupalkista on havaittavissa, että minulla on keskeneräisiä töitä tällä hetkellä enemmän kuin tarpeeksi. Kyllästyin niihin tänä aamuna lopullisesti. Päätin(moneskohan kerta?), että en aloita yhtään uutta työtä, ennen kuin olen saanut entiset valmiiksi. Punaisen kuukauden hengessä olisi tarkoitus viimeistellä lyyra- sukat. Olenkin ahkeroinut niitä tänään. Toinen sukka on enää vartta vaille valmis ja etenee vauhdilla.

Huomenna on äikän ensimmäinen aine. Ei paniikkia. Paniikki. Vielä pitäisi pari kielioppijuttua tarkistaa sekä kerrata argemantaatioanalyysin kysymykset. Toivottavasti aiheet ovat sellaiset, että minulla on niistä jotain sanottavaa(Tämän ei pitäisi olla ongelma, koska yleensä minulla on aina jotain sanottavaa melkein kaikesta)Toivottavasti ensimmäinen aine menisi jo hyvin, niin ei tarvitsisi toisessa panikoida niin paljoa. Tämä ei nyt liity ihan tähän, mutta melkein. Minua ärsyttää se, että kun kirjoitan tietokoneella ajatukseni ovat sekavia ja teksti sen mukaista. Jos minulla olisi paperia ja kynä saisi näistä kirjoituksistakin enemmän tolkkua, eivätkä lauserakenteet ja sanavalinnat olisi yhtä kummallisia. Pitäisi varmaan kirjoittaa ensin paperiversio ja sen jälkeen tulla vain näppäilemään:)

perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Ongelma selätetty

Haaste vastaanotettiin, eli projektissa ollaan mukana:) Nyt pitäisi vain opetalla nappien asennusta. Jos vaikka samalla saisin taiottua "autetaan yhdessä"- nappulankin tuohon sivupalkkiin:)

torstaina, maaliskuuta 09, 2006

Osallistuako vai eikö osallistua, kas siinä pulma.

Täällä taas. Tällä ruudulla on addiktoiva vaikutus.

Project spectrum on alkanut kiinnostaa minua kovasti. Projektihan ei ole täysin sitova, eli joka kuukausi ei ole pakko käyttää kuukauden väriä tai värejä. Minulla olisi jo ideakin maaliskuun väreistä(pinkki ja punainen), mutta neulonta-aikaa maaliskuussa ei kirjoitusten (ei kivaa) ja kirjoitusten jälkeisen Tallinnaan suuntautuvan retken takia,(kivaa!) ole kokonaista päivääkään. Oi, miksi pinkin ja punaisen piti olla juuri tämän kuun värit. Jotenkin tuntuisi turhalta osallistuminen, jos en pääsisi tuota ideaa toteuttamaan.

Saadakseni asiaan jonkinlaisen selvyyden ajattelin käydä heittämässä yhden haasteen spectrumin suhteen ja mikäli se vastaan otetaan, olen täysillä mukana. Muutoin varmaan jahkaan tätä asiaa hamaan loppuun asti ja syyskuun ensimmäinen päivä saan päähäni, että olisi ollut kiva osallistua..

Sitten vielä pieni melkein aiheeseen sopiva loppukevennys, onhan siinä ainakin värejä. Pyörryttääkö?



Minusta on alkanut tuntua, ettei tästä fortissima- paidasta tule ehkä koskaan paitaa. Mitä pitemmälle pääsen sitä vähemmän tuo miellyttää silmää.

Neulerintamalta:
Olen viime päivinä tikuttanut "vapaa hetkinä" veljen hahtuva lapasia. On se kummallista, että silloin kun ei saisi neuloa, ei millään malttaisi päästää tavallista, tylsää, sileää, ja lähes yksiväristä jättikokoista tumppua käsistään. Sitten kun tuota tappavantylsääjahidasta pitäisi neuloa oikealla neulonta-ajalla tuntuu se mitä vastemmielisemmältä, suoranaiselta ajantuhlaukselta.

maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Huomenta. Täällä puhutaan kieliä!

Jostain syystä ensimmäinen mieleentulvahtava(yhteen? en osaa yhdyssanoja) tervehdys on vuorokauden ajasta huolimatta aina huomenta. Tervehdys kuin tervehdys. Nyt on kuvia. Luvassa kuvakavalkadi mittakaavassa 2:3. Arvannettekin, että yhdenmuotoisten kappaleiden neulonta-alojen suhde on mittakaavan neliö. The more neule the better mieli. As many as possible. Let's go!

Tämä on jo vanha vitsi, mutta enpä välitä. Den här vackra flickan nummer 1 är äntligen färdig. Egentligen har hon varit färdig redan några veckor, men vem som bryr sig om..Den där andra tjejen är tyvärr inte fotografisk. Å sen..

mönster: Turtleneck shrug från Scarf Style
garn: Sandnessgarn Kitten mohair
stickor: 4mm sukkastickor och 40cm addi


Here comes our next model or should I say next models. The fabulous pattern is Kristel'sLyyra from fabulous knitting magazine Ulla. Despite the fabulous pattern socks have been half-done too long time. You know it's sooo-o boring to knit even fabulous socks when you find out that they don't fit. Now, back to our downtown studio.



Thank you Olohuone. Seuraavana vuorossa ovat jämälankaraitalapaset. Päävärinä olevan vihreän on värjännyt vähemmän-kuuluisa-värjäysmestari. Kröhöm. Muut säikeet ovat jämäkeristä kotoisin. Nämä kevät-lapaset tekevät väkisinkin hyväntuuliseksi. Toisen peukolokiilan niskoittelukaan ei lannista mieltä.



God morgon. Här kommer kvällens första dröm av mohair. Den här turkosblåa början av bolerojacka är ganska tråkig. Varför börjar man sticka sileäneule, fast man vet att det är sä trist? Best för är 6.7.2006


The last girl of this day is Misty from Scarf style. Misty has been made *prepositio* some strange mohair which I get from Novita club's yarn swap. Ja tasapuolisuuden vuoksi äidinkieli jälleen käyttöön. Misty ei ole mitenkään erityisen kaunis. Äitini ihastui siihen kuitenkin, joten hyvä ettei jäänyt nurkkiin pölyttymään. Malli on kyllä kiva ja nopsa. Ja kyllä, huivi on jo valmis, vaikka muulta näyttää.
Arkistokuvaa

Olen asettanut itselleni minuuttiaikataulun seuraavien kolmen viikon ajaksi. Yritän parhaani mukaan pitää näppini erossa käsitöistä ja tämän tietokoneeksi kutsutun laitoksen hypnotisoivasta näytöstä. Epävirallinen päivitystauko on siis osaltani luvassa. Addiktioni on kuitenkin niin pahanlaatuinen, että käyn todennäköisesti kurkkimassa muiden foorumeissa, vaikka omassani olisinkin hiljaa:)

P(särmä ei netissä 3.viikkoon)=P(särmä ei netissä 1.viikolla)xP(särmä ei netissä 2.viikolla)xP(särmä ei net. 3.viikolla)= 0x0x0=0

Taitaa käydä ohraisesti. Hups, kulunut latteus.
Ps. Pahoittelen kielellisiä epäansioitani. Hups, epä - etuliitteen turhaa käyttöä.

Muokkelis makkelis: humpsahti loppuun vähän turhan monta entteriä. Piti käydä karsimassa:)