maanantaina, tammikuuta 29, 2007


Hjerte ja nallekarhutakki


Meidätkin, jotka teemme useampaa kuin yhtä työtä kerrallaan, palkitaan joskus. Viikonlopun aikana sain sekä vanhan roosan värisen Hjerten että kitten mohair villatakkini valmiiksi ja viimeistellyksi.Hjerteen suunnittelin uuden reunuksen, koska vanha oli niin tylsä. Tämä uusi miellyttää omaa silmääni enemmän. Jostakin toisesta se saattaa kyllä näyttää vähän liian runsaalta. Toivottavasti kämppis kuitenkin tykkää:)

Toinen ilonaihe on kitten mohair- takin valmistuminen. Vaate halusi lopulta nimeytyä nallekarhutakiksi, gorillatakkikin oli aika kauan mukana nimenantokisassa, mutta hylättiin liian miehisyyytensä takia. Mitä eivätkö kaikki gorillat olekaan uroksia?

Kuvat ovat, mitä ovat, koska on aika vaikeaa kuvata itseään. Hovikuvaajan paikka on valitettavasti edelleen avoinna:)
Nallekarhutakin kanssa kävi vähän hassusti. Lopputulos onkin enemmän takkipaita, kuin oikea takki, koska etukappaleen yläosasta tuli aika iso. Ratkaisin pulman solmimalla yläosaan pienen rusetin. Kun huomasin isouden, harmitti minua aika lailla. Nyt olen kuitenkin oikein tyytyväinen uuteen neuleeseeni. Luulen, että tästä tulee ensimmäinen aktiivikäyttöön pääsevä neuleeni. Jos vaikka seuraava olisi jo kokonaan sopiva:DNeuleen hihat ovat ylipitkät ja yhtä leveät koko hihan pituudelta, joten ne pussittuvat mukavasti ranteeseen. Takki istuu oikein hyvin, vaikkei kuvissa ehkä siltä näytäkään. Alla oleva vihreä paita on aika tottelematon, eikä tahtoisi päälleen muita vaatteita. Kts. ensimmäisen kuvan vasemman hihan möykky.

Aktiiviset keskeneräiset käsityöt ovat yhtä sukkaparia vaille valmiit. Lähi päivinä paneudunkin ei- aktiivisten keskeneräisyyksieni pariin ja koitan vähentää niiden määrää PS:ssän alkua odotellessa. Ensimmäiseksi käsittelyyn päässee kaulahuivi, joka on odottanut päättelyä vaille valmiina marraskuusta lähtien...siihen asti näkemiin:)

5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Nallekarhutakki on oikein kaunis ja kiinnityssysteemi sopii siihen hyvin! Niin ja tietysti Hjerte myös on ihanannäköinen :) ohjetta odotellen.. heh ;)

Jatta kirjoitti...

Täällä myös ihastellaan ja toivotaan Hjerten ohjetta..

Maarit kirjoitti...

Onpa kaunis tuo uusi reunus! Pidin Pavonis-huivissasi erityisesti juuri mallikuvion runsaudesta ja monimutkaisuudesta, vaikka se vaatikin tehdessä herpaantumatonta keskittymistä. Tuossa reunuksessa on hieman samaa henkeä, se tekee huivista kiehtovan silmälle.

Neuletakki on myös sievä! Minusta jopa parempi tuon kiinnitysrusetin kera kuin ilman.

joko kirjoitti...

kaunis huivi! tuo rusetti käy oikein hyvin tuohon neuletakkiin.

Mielitty kirjoitti...

Takki toimii hienosti, eikä kiinnitys vaikuta ollenkaan hätäratkaisulta!

Jos kämppis ei huivista tykkää, niin on hänessä itsessään jotain vikaa.;)