keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Kerran keväällä Ruotsissa

Kuten ihana Jaana jo aiemmin raportoikin, vietimme kolme toukokuista päivää Tukholman ja Uppsalan maisemissa. Sää suosi ja matkaseura oli mitä mahtavin. Omaa fiilistäni tosin varjosti ikävä flunssa, joka kotiin palattuani äityikin kuumeeksi ja keuhkoputkentulehdukseksi. Onneksi kuume iski vasta viimeisenä yönä. Kyllä kurkkukivussa, nuhassa ja yskässä matkasta nauttiminen onnistui vielä kohtalaisesti, mutta kuume olisi ollut jo liikaa. Taudista huolimatta matkasta jäi paljon hyviä muistoja. Minusta tosin tuntuu, että välillä olin aika rasittavaa seuraa, kun analysoin ja arvailin taudin etenemistä. Ärsytti todella, koska viimeksi olin ollut sairaana edellisen vuoden maaliskuussa.

Oma matkani alkoi jo maanantai aamuna, kun kävin tupatarkastuksella Jaanan kotona. Voin kertoa, että siellä on jopa ihanampaa kuin kuvissa näyttää. Kerrassaan valloittava ja hyvällä maulla sisustettu koti! Jaanan luota matka jatkui junalla Turun satamaan.
Olin ensimmäistä kertaa Siljalla sitten päiväkerhoiän ja olin yllättänyt. Laiva oli ISO. Illalla neuloimme ja nautimme lattea laivan baarissa.Tiistai kului Tukholmaan tutustuen. Kuljimme Vanhan kaupungin kautta Södermalmille, jossa poikkesimme viehättävissä vintage putiikeissa ja Marias Garnissa, josta mukaani tarttuivat uudet kolmosen puikot toiseen matkakäsityöhöni.Springtime Swirl on mitä oivallisin matkakäsityö. Lanka ei tuo tuonut paljoa painoa matkatavaroihin ja pitkät kerrokset eivät vaatineet jatkuvaa paperin tihrustamista.

Myrorna kirpparilta mukaani lähti hauska yksi taskuinen hame.
Sergelin torin Vänestä sai hyvää lattea.

Keskiviikkona suuntasimme ihanaan keväiseen Uppsalaan. Käyntikohteina olivat Yll o Tyll, Landingsin kahvila ja Domkyrkan. Yll o tyllistä tein lankahankintoja Little Peacockia ja Kingscottia ajatellen.Little Peacock to be.
Karisma oli 40% alennuksessa. Kingscot ehkä.
ICAsta vähän helpotusta karkkihampaan kolotukseen.
Landingsista saa maailman parasta prinsessa kakkua, jota Jaana ei tosin jaksanut syödä loppuun, kuvitelkaa!

Uppsalan jälkeen suunnistimme vielä Tukholman Vanhan kaupungin lankakauppoihin. Stickasta ostin ruosteenpunaista Regnbågen -puuvillalankaa, josta olin haaveillut jo pitkin syksyä. Tammikuussa sitä ei Yll o tyllistä löytynyt, kuten ei nytkään. Onneksi sain kahmittua itselleni Stickan viimeiset vyyhdit. Vierailimme myös Anntorps Vävissä, mutta sieltä emme tehneet hankintoja. Mielestäni Anntorps Vävin myyjä on erityisen herttainen, joten olisin halunnut ostaa jotain ihan vain kannatuksen vuoksi.Ehkä Global Warming tai jotain muuta ihanaa.
Torstai oli viimeinen päivämme Tukholmassa. Harmiksemme se kuitenkin sattui olemaan helatorstai ja suurin osa pikkuputiikeista oli sulkenut ovensa. Eniten harmitti Vincent´s Garner, jonka ovessa luki, että liike on auki kello 14:sta. Olimme liikkeen ovella noin 11:sta aikaan, mutta myyjä ei päästänyt meitä sisälle, koska oli lähdössä Skåneen. Jos itse olisin ollut hänen asemassaan, olisin varmasti päästänyt ulkomaalaiset asiakkaat esim. kymmeneksi minuutiksi liikkeeseen ja lähtenyt vasta sitten, enkä olisi ainakaan laittanut oveen harhaanjohtavaa lappua aukioloajoista.
Indiskasta pakollinen tuliaistunika. Edellinen ja hyvin palvellut on vuosimallia -05.
Espritin käsveska Åhlensilta. Tähän löytöön olen ollut aivan erityisen tyytyväinen ja laukku onkin ollut jo ahkerassa käytössä.

Ajan kuluttamiseksi käppäilimme vielä iltapäiväksi ihailemaan Skansenia ja Karlaplania. Illalla sitten sataman kautta laivaan ja laivalla Turkuun. Turusta busseilin vielä kuumeisena Lahteen, josta veljeni tuli minut noutamaan.

3 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Voih, kateus iskee tästäkin postauksesta! Ihanan kuuloinen reissu!!

Jaana kirjoitti...

Voi kääk, miten tyylikäs mä oon joka kuvassa;) Tuon sulle Ruotsin kuvia tikulla ens kerralla ku tuun sinnepäin. Kiitos kaikista ihanista sanoista, oli hieno reissu!
Miten mä en jaksanu sitä kakkua, oon miettiny tota monesti lähipäivinä..? Varmaan liikaa pekonia aamupalalla;)

särmä kirjoitti...

Jatta: Oikein ihanainen reissu se kyllä oli:)

Jaana: No tottakai sä oot tyylikäs! Jostain syystä mun kamerasta ei löytyny oikein muita kuin syömiskuvia susta. Valokuvaaja on ollu vähän ykspuolinen.

Juu, tuo vaan. Sun kuvista saa vähän laajemman käsityksen reissusta kuin mun. Pekoni on turmioksi:D