lauantaina, kesäkuuta 13, 2009

Timanttiteeppa

Ensimmäinen keskeneräisten neulomisprojektin uusista töistä valmistui maanantaina.


Timanttiteeppa
Malli: Diamond top by Berta Karapetayan omin muunnoksin
Lanka: Äidiltä sosialisoitu Novita Tennessee 300g
Puikot: 3,75, joustinneuleessa 3,25

Olin ihastellut tätä Runway Knitsistä löytyvää neulemallia jo pari vuotta. Pidin neuletta nätinnäköisenä, mutta ajattelin, että tuskin toteutan sitä koskaan. Keväällä ostin Tampereen Gina Tricotista halvan kesähameen. Seuraavalla selauskerralla Diamond Top muuttuikin jo "pakko saada" -neuleeksi.

Alkuperäisessä ohjeessa on kilpikonnakaulus. Lyhytkaulaisena ihmisenä en halunnut neuleeseeni sellaista, joten päädyin vaihtamaan kilpparikauluksen pyöreähköön kaula-aukkoon. Vähän avarampikin kaula-aukosta olisi voinut tulla, mutta ihan tarpeeksi hyvä se on näinkin.

Kaula-aukon onnistumisesta ja ennen kaikkea neuleen valmistumisesta kuuluu kiitos tykaverilleni;) Mewrilille, jonka kanssa vietin vallan mainion neuleillan. Minulla on ollut huono tapa jättää neuleet keskeneräisiksi juuri siinä vaiheessa, kun tarvitsisi ajatella itse. Koska olin päättänyt, etten neulesurffaa töiden välillä, "jouduin" laskeskelemaan kaula-aukon kavennukset, kun Mewril oli kylässä. Ilman tätä painostusta olisi työvaihe tod.näk. jäänyt ainakin tuonnemmaksi.

Muina muutoksina tein ohjeeseen omaan kroppaan lasketut vyötärökavennukset, joita alkuperäisessä ohjeessa ei ollut lainkaan. Lisäksi neuloin ensimmäistä kertaa olan viistotukset lyhennetyin kerroksin ja päättelin olat yhteen kolmenpuikon päättelyllä. Tämän neuleen myötä huomasin taas, kuinka mukavaa on oppia uusia tekniikoita.

Tykkään neuleesta kovasti, joten eiköhän se päädy käyttöön, kunhan kelit tästä vähän paranevat.

8 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Kaunis kesäpusero. Tykkään kovasti :-)

särmä kirjoitti...

Sini: Kiitos!

Tess kirjoitti...

Tosi kauniin näköinen neule!

Jaana kirjoitti...

Oikein kiva teeppa, nyt hellettä kiitos!

Vampira kirjoitti...

Oi, neule on upea ja toimii taatusti hyvin kesäkeleillä! Itse en vaan osaa kesäneuleita tehdä, puuvillalanka kieltäytyy tottelemasta ja hyvässä muistissa on viime kesän toppi, joka oli suhteettoman leveä ja liian lyhyt, herää vaan kysymys mille eläinlajille sekin xs-koko oli suunniteltu...

särmä kirjoitti...

Tess: Kiitoksia:)

Jaana: Juu, niin onkin;D Mulle riittäis parikyt astetta, ihan helle on vähän liikaa, mut jos toivotaan hellettä sinne suunnalle ja tänne teeppakeliä:)

Vampira: Oon kuullu, et aika monella on puuvillalangan kanssa juuri tuo ongelma. Itse tykkään kyllä neuloa puuvillaa, toisinaan jopa enemmän kuin villaa. Joustinneule on tosin oma asiansa. Ranteet ja rystyset ei tykkää puuvillan ja joustimen yhdistelmästä.

helena kirjoitti...

Kaunis pusero ja hienosti modifioitu! Minäkin innostun aina hirveästi kun opin jotain uutta jonkun työn yhteydessä. Sen ei edes tarvi olla mikään monimutkainen juttu, vaan ihan pienetkin oivallukset tuovat hyvän mielen!

särmä kirjoitti...

Helena: Kiitos! Siitä tulee tosiaan hyvä fiilis, kun saa neulottua mielikuvan todeksi. Hyvään mieleen riittää tosiaan joku ihan pienikin uusi juttu.