keskiviikkona, helmikuuta 03, 2010

Vihreitä lahjoja

Tammikuussa neuloin kaksi vihreää huivia lahjaksi ja sain kaksi vihreää lahjaa. Viime syksynä veli "tilasi" tyttöystävälleen vihreän kolmiohuivin. Lupasin neuloa huivin joululahjaksi ja koska saaja oli joulun ajan muilla mailla vierahilla, sain mukavasti lisäaikaa tämän vuoden puolelle. Tammikuun alkupäivinä laitoin Kitten mohairit puikoille ja neuloin Adamas Shawlin ennätys ajassa, kahdessa päivässä!

Neulontanopeuteen vaikutti myönteisesti mukava lanka ja todella helppo ohje, eikä kotikotona saadusta täysihoidostakaan tietenkään ollut mitään haittaa:D Huivin mallineule oli helppo oppia ulkoa ja muutenkin mukava neuloa. Voisin kuvitella neulovani joskus toisenkin huivin tällä ohjeella.

Lanka: Sandnes Garn Kitten mohair 104g
Puikot: 5mm

Myös Lacy Baktus mammalle syntyi vihreästä mohairista. Tällä kertaa lankana oli jämäkerä Novitan Kid mohairia, joka tarkasta punnituksesta huolimatta loppui lähes kohtalokkain seurauksin kesken. Onneksi Ravelryssä huutelu auttoi ja sain Marjutilta tarvitsemani neljä grammaa lankaa huivin valmiiksi saattamiseen ajallaan, ja mamma sai yllätyssynttärilahjansa.

Lanka: Novita Kid mohair 28g
Puikot: 4,5mm

Huivin mukana postitin myös kirjaston poistomyynnistä löytämäni lasten kirjan, jonka oli kuvittanut Marja-Liisa Pitkäranta. Mamma keräilee hänen piirtämiään postikortteja ja myös muita kuvituksia.

Joululaulussakin sanotaan, että hän lahjat antaa ja lahjat saa. Näin kävi myös minulle, kun Mewril piristi päivääni myöhäisellä joululahjalla. Sain kerän Nalle aloeveraa nätin vihreänä ja kauniin rintaneulan. Vihreästä nallesta haaveilin jo vähän syksyllä, mutta onnistuin kuitenkin jättämään sen ostamisen väliin. Nyt saan joskus neuloa haaveilemani polvisukat vihreiden talvisaappaitteni kaveriksi.

Sain myös tuliaisia veljeni tyttöystävän joulumatkalta Australiasta. Teemaan sopivin, ja mieluisin tuliainen oli vihreä kaulakoru.


3 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Vihreä on kivaa! :D Kiva taas lukea blogijuttujasi pitkästä aikaa.

helena kirjoitti...

Että vihreää :) Kauniit huivit ja iiiiihanat helmet!

särmä kirjoitti...

Anni: Kiitos. Nyt on taas inspistä kirjoitella, saa nähdä kuinka pitkäaikaisesta trendistä on kyse:D

Helena: Kiitoksia, saajatkin olivat tyytyväisiä. Ja nuo helmet on kyllä mainiot, just oikean pituiset, eivät siis saa kaulaani näyttämään lyhyemmältä.