lauantaina, tammikuuta 07, 2006


Särmäfilms esittää: Satu Keijukaisten, Lumikuningatarten ja Haisulien synnystä


Olipa kerran pikkuneuloja, joka pahaa aavistamattaan jätti päättelyä vaille valmiit pörrötumput noin puoleksi vuodeksi varastoon lojumaan. Eräänä kauniina päivänä hänen mieleensä muistuivat nuo keskeneräiset lapaset. Niinpä hän otti itseään niskasta kiinni ja päätteli langat. Varastossa lojuessaan tumput olivat kuitenkin saaneet kanssakäsineiltä huonoja vaikutteita.

Oli synkkä ja sateinen aamupäivä, kun pikkuneuloja matkasi äitinsä kanssa Korian ABC:lle lankoja katsastamaan. Eräässä nurkkahyllyssä lojui vielä vanhoja kunnon tango-lankoja."Pahojen äitipuolten" kuva ilmestyi pikkuneulojan silmien eteen ja ne kuiskasivat hänen korvaansa: "noista langoista voit neuloa serkullesi kauniit lapset. Osta. Osta". "Pahat äitipuolet" olivat katkeroituneet, koska ne oli tylysti unohdettu varaston perukoille. Nyt ne tahtoivat saman kohtalon toisille pörröille.

Kuin hypnoosissa pikkuneuloja poimi koriinsa kasan Novitan Tangoja ja Teddyjä.
Kului päiviä, eikä sankarimme koskenut ostoksiina. "Pahat äitipuolet" viettivät jo juhlia lapaslaatikossa voittonsa kunniaksi.

Sitten koitti ilta ennen Helsingin matkaa. Pikkuneuloja pohti kuumeisesti, minkä neuleen valitsisi matkakäsityökseen. Silloin hänen päässään syttyi lamppu ja hän kipaisi ABC:n muovikassille. "Pahat äitipuolet" alkoivat kiehua raivosta, mutta olivat vielä toiveikkaita: "Ei se kuitenkaan jaksa tehdä niihin peukaloita"

Mutta kun seuraava aamu valkeni olivat tumput jo lähes valmiit. Vielä samana iltana pujoitti pikkuneuloja viimeisen langanpään pörröjen sisuksiin. Näin syntyivät Keijukaiset.

Malli: Oma
Lanka: Novitan karkki- Tango ja pinkkikirjava Teddy
Puikot: 6mm ruusupuiset sukkapuikot
Kulutus: Tango n.32g, Teddy n.56


"Pahat äitipuolet" harmistuivat, mutta eivät lannistuneet. Ne alkoivat huudella pikkuneulojalle: "Aloita uudet. Tee vielä toiselle serkullesikin." Koska pikkuneuloja ei tunnetusti osannut sanoa ei päänsä sisältä kuuluville äänille. Varsinkaan, jos ne kuuluivat jollekin langantapaiselle, tarttui hän uudelleen puikkoihin. "Pahat äitipuolet" olivat varmoja: "Tällä kertaa hän epäonnistuu".

Mutta ei . Pikkuneuloja tikutti ahkerasti. Näin syntyivät Lumikunigattaret.


Malli: Oma
Lanka: Novitan vaaleanturkoosi Tango ja Turkoosikirjava Teddy
Puikot: 6mm ruusupuiset sukkapuikot
Kulutus: Tango n.36g, Teddy n.66g


Satuhan ei ole oikea satu, jos siinä ei naishenkilöiden lisäksi esiinny sankarimiestä. Pahojen äitipuolten toivo syttyi jälleen, kun pikkuneuloja päätti kutoa vielä yhdet tumput. Koska sankari puuttui ja tämä tarina ei laadullisesti ole kovinkaan korkea tasoinen päätti pikkuneuloja lisätä myyntilukuja ottamalla mukaan viittauksen muumeihin. Näin syntyivät haisulit.


Anteeksi suttuinen kuva
Malli: Oma
Lanka: Novitan musta Tango ja ruskea Teddy
Puikot: 6mm ruusupuiset sukkapuikot
Kulutus: Tango n.34g, Teddy n.68g"Pahat äitipuolet" eivät yrityksistään huolimatta onnistuneen horjuttamaan tumppulandian tasapainoa. Koska kaikissa oikeissa tarinoissa on opetus, löytyy sellainen tästäkin. Tämän tarinan opetus on: Älä koskaan unohda tumppuja puolivalmiina kaappiin. Ja niin kaikki pörröt lämmittävät onnellisina ihmisten kätösiä elämiensä loppuun asti. Sen pituinen se.

3 kommenttia:

Raisa kirjoitti...

Hauska tarina, josko nyt tulisi uni silmään! =)

laurakoo kirjoitti...

Oi, miten onnellinen satu :) -ja hienoja pörrötumppuja.

Stode kirjoitti...

hienoja tuli !!